Норвежката премиерка Ерна Сулберг заяви, че САЩ са дали уверения,

...
Норвежката премиерка Ерна Сулберг заяви, че САЩ са дали уверения,
Коментари Харесай

САЩ са дали уверения, че са престанали да шпионират съюзници през 2014 г.

Норвежката премиерка Ерна Сулберг съобщи, че Съединени американски щати са дали уверения, че са престанали да шпионират съдружниците си през 2014 година, откакто Осло насочи митинг против тази процедура, съобщи Ройтерс.

Норвегия привика посланика на Съединени американски щати след информации, че американската Агенция за национална сигурност е употребила партньорство със звено във външното разузнаване на Дания, с цел да шпионира високопоставени представители.

" Радвам се, че американците ясно показаха увещание, че са трансформирали практиката си през 2014 година колкото за следене на съдружници и че те ще сътрудничат с нас и други в опита да разберем какво се е случило ", сподели Сулберг.

Премиерката сподели, че е говорила и с датската си колежка Мете Фредериксен по случая. Тя ѝ е декларирала, че Осло гледа на шпионирането на близки другари като на нещо недопустимо и излишно.

Датска медия заяви в неделя, че АНС е употребила датски кабели за транспорт на информация, с цел да шпионира високопоставени представители в Швеция, Норвегия, Франция и Германия, включително и немския канцлер Ангела Меркел.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР