Норвежката полиция арестува бивш командир от наемническата групировка Вагнер по

...
Норвежката полиция арестува бивш командир от наемническата групировка Вагнер по
Коментари Харесай

Бивш командир от Вагнер е арестуван в Норвегия за опит да се върне в Русия

Норвежката полиция арестува някогашен пълководец от наемническата формация " Вагнер " по съмнения, че се е опитал незаконно да пресече границата с Русия, откакто е кандидатствал за леговище в Норвегия по-рано тази година, заяви през днешния ден юристът на арестувания, представен от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11777
Бившият пълководец от " Вагнер ", Андрей Медведев, който избяга от Русия през януари през арктическата ѝ граница с Норвегия, описа, че до момента в който е бягал, граничарите са стреляли по него. Той разкри и детайлности за присъединяване си в боевете в Украйна като член на наемническата формация.

Норвежката полиция уточни нощес в изказване, че млад мъж на към 20 години е бил арестуван за опит незаконно да пресече границата с Русия, само че не назова името му. Полицейски чиновник от локалната полиция във Финмарк отхвърли също да назове името на арестувания.

Преминаването на границата на Норвегия с Русия е позволено единствено през пропускателните пунктове, показва Ройтерс.

Адвокатът на Медведев сподели пред Ройтерс, че карцерът му е плод на неразбирателство.

" Той е бил там, с цел да види дали може да открие мястото, където е пресякъл границата (към Норвегия през януари). Бил е спрян, до момента в който се е возил в такси. Изобщо не е бил покрай границата. В желанията му въобще не влизало да пресича границата (с Русия) ", сподели юристът.

Когато дойде в Норвегия Медведев сподели, че желае да получи леговище, тъй като се страхувал за живота си, откакто станал очевидец на убийства и издевателства над военнопленници в Украйна, отбелязва Ройтерс. Бягството му стана водеща вест в международните медии.

През май обаче Медведев показа в оповестен в " ЮТюб " видеоклип, че би желал да се върне в Русия, макар че се страхувал за живота си, описвайки себе си " като пешка в огромната игра ", в която към този момент не желае да взе участие.

Адвокатът му сподели, че някогашният наемник има правото да се върне в Русия, в случай че желае, само че, че " би трябвало да се случат огромни промени ", с цел да може да се върне безвредно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР