Норвежецът Ерик Валнес и шведката Емма Рибом спечелиха първите стартове

...
Норвежецът Ерик Валнес и шведката Емма Рибом спечелиха първите стартове
Коментари Харесай

Ерик Валнес и Емма Рибом спечелиха първите стартове от Световната купа по ски бягане за сезон 2023/24

Норвежецът Ерик Валнес и шведката Емма Рибом завоюваха първите стартове от новия сезон за Световната купа по ски тичане.

В класическия спринт в Рукатунтури, Финландия Валнес взе успеха при мъжете с отлично показване. Той финишира за 2:37.96 минути, като изпревари с 0.83 секунди французина Ришар Жув и с 1.70 секунди сънародника си и притежател на Световната купа за предишния сезон Йоханес Клаебо.

За 27-годишния Валнес, който е сребърен медалист в дисциплината от международното състезание през 2021 година, това е едвам втора самостоятелна победа в старт от Световната купа.

При дамите по сходен безапелационен метод завоюва и 25-годишната Рибом. За нея това бе трета победа в стартове от Световната купа, като любопитното е, че първият ѝ триумф бе още веднъж в Рука предходната година.



Шведката измина дистанцията за 3:00.78 минути и остави на 0.85 секунди зад себе си сънародничката си Йона Сундлинг. На трето място на 1.81 секунди остана Кристине Скистад. За норвежката това е шести подиум в кариерата, само че първи, в който тя се качва на почетната стълбичка без да е победител.

В събота не престават надпреварите в Рукатунтури със стартовете на 10 километра типичен жанр при мъжете и при дамите.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР