Норвегия затваря границите и пристанищата си за руски камиони и

...
Норвегия затваря границите и пристанищата си за руски камиони и
Коментари Харесай

Без достъп за руски камиони и кораби. Норвегия се присъедини към санкциите на ЕС срещу Русия

Норвегия затваря границите и пристанищата си за съветски камиони и кораби. Така страната, която не е член на Европейския съюз се причислява към глобите, наложени от страните членки против Русия поради нахлуването ѝ в Украйна.

Граничният пункт Сторскуг, който е единственият сред Норвегия и Русия, ще бъде затворен за транспорт на всички артикули, които са включени в листата със наказания на Европейски Съюз, сподели външният министър Аникен Хуитфелд в събота.

Руските риболовни кораби, които постоянно разтоварват улова си в пристанища в Северна Норвегия, обаче няма да подлежат на санкциониране. Същото важи и за норвежкия арктически архипелаг Свалбарг, който действа под специфичен контракт от 1920 година за уголемен достъп, сподели още Хуитфелд.

Норвегия е част от НАТО, само че не и от Европейския съюз. Страната е включена обаче в Шенгенското пространство - зона, формирана от 26 европейски страни, сред които няма граничен надзор. Границата сред Норвегия и Русия е дълга 196 км.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Александър Михайлов,  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР