Норвегия съобщи днес, че изпраща в Литва допълнително 50-60 войници

...
Норвегия съобщи днес, че изпраща в Литва допълнително 50-60 войници
Коментари Харесай

Норвегия подсилва военния си контингент в Литва покрай кризата около Украйна

Норвегия заяви през днешния ден, че изпраща в Литва в допълнение " 50-60 бойци " в границите на новите ограничения за поощрение, предприемани от НАТО на фона на районните напрежения в Украйна, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 344
" Става дума основно да потвърдим своята взаимност към нашите съдружници по източния фланг близо до Русия ", сподели на конференция министърът на защитата Од Рогер Еноксен.

Допълнителният контингент ще бъде ситуиран в Литва неотложно като попълнение на настоящия от 140 норвежки бойци под немско командване в границите на задача за " засилено предно наличие " на НАТО.

Алиансът реши да разположи такива многонационални батальони в Полша и балтийските страни след анексията на Крим от Москва през 2014 година

Западът се притеснява от съветско военно настъпление в Украйна, край чиито граници Москва е разположила над 100 000 военни, и Германия също ускори контингента си в Литва.

Русия може скоро да нападна Украйна, посочи на същата конференция външната министърка на Норвегия Аникен Хюитфелт.

Русия постоянно отхвърляше да има сходни планове и съобщи през днешния ден, че стартира да изтегля някои поделения от армията си, ситуирани покрай границите с Украйна, назад в гарнизоните им.

През втората половина на март Норвегия се чака да стане хазаин на учението " Колд респонс 2022 " - най-мащабните маневри на НАТО в Арктика от края на Студената война, в които е планувано да вземат участие близо 35 000 бойци.
 
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 344  Киев: Украйна и Западът съумяха да предотвратят ескалация от страна на Русия Киев: Украйна и Западът съумяха да предотвратят ескалация от страна на Русия  Германски доктор направи тест за COVID-19 на Олаф Шолц в Москва Германски доктор направи тест за COVID-19 на Олаф Шолц в Москва  Германски доктор ще тества Шолц за COVID-19 при визитата му в Москва Германски доктор ще тества Шолц за COVID-19 при визитата му в Москва
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР