Норвегия постигна победа с 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 4:2)

...
Норвегия постигна победа с 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 4:2)
Коментари Харесай

Норвегия победи Канада, а Швеция се справи с Дания

Норвегия реализира победа с 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 4:2) след осъществяване на дузпи над 27-кратния първенец Канада в мач от група " В " на международното състезание по хокей на лед за мъже, което се организира в Латвия и Финландия.

Макар и дуелът в Рига да бе с по-скоро протоколно значение, това не може да отнеме от престижа на триумфа на норвежците, които бяха на 12 секунди от това да запишат победа още в постоянното време.

" Викингите " поведоха в 10-ата минута на мача с попадение на Андреас Мартинсен, а две минути след старта на втората третина Зондре Олден повиши на 2:0.

Канада върна един гол посредством ветерана Милан Лучич в деветата минута на втората третина, а " кленовите листа " съумяха да изравнят чак в 19-ата минута и 48 секунда на третата част с прецизен удар на Лоусън Краус.

В петминутното продължение нов гол не падна, което докара до осъществяване на дузпи.

При тях отборът на Норвегия вкара при четири от петте си опита, като при последния Томас Олсен влетя безусловно във вратата на канадския тим. За Канада Коди Глас и Тайлър Тофоли бяха точни, само че пропуски направиха Джак Куин и Майкъл Каркон.

В класирането в групата кръг преди края Канада заема трето място с 12 точки. Норвегия е на шеста позиция с шест точки.

В група " А " в Тампере Швеция завоюва с 4:1 (1:1, 1:0, 2:0) против Дания и на практика постави завършек на възможностите на " аления динамит " за класиране на четвъртфиналите.

Датчаните поведоха в самото начало на дуела посредством Никлас Йенсен, само че десетина минути по-късно Денис Еверберг изравни.

Швеция излезе напред в резултата за пръв път в 13-ата минута на втория интервал, когато Андре Петерсон се разписа при числено предимство. Крайният резултат бе завършен в последните 10 минути на мача с голове на Лукас Реймънд и Карл Грундстрьом.

С триумфа Швеция събра 17 точки и в директен конфликт с отбора на Съединени американски щати, който има 18 точки, ще дефинира спечелилия в групата в последния кръг. Дания е на пето място с осем точки, на точка зад четвъртия Германия. В последния кръг във вторник Дания играе с олимпийския първенец и хазаин Финландия, до момента в който Германия среща Франция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР