Норвегия изрази нарастваща загриженост относно безопасността на ваксината Pfizer Inc.

...
Норвегия изрази нарастваща загриженост относно безопасността на ваксината Pfizer Inc.
Коментари Харесай

29 смъртни случая на възрастни хора след ваксината на Pfizer в Норвегия

Норвегия изрази възходяща угриженост по отношение на сигурността на имунизацията Pfizer Inc. за възрастни хора със съществени болести, откакто прогнозният брой на умрелите след инжектирането доближи 29 души, оповестиха международните организации през вчерашния ден.

Досега се предполагаше, че смъртните случаи на хронично заболели възрастни хора с имунизация срещу ковид са 23 и че те са били на възраст 80+. Сега данните към този момент сочат друго - умрелите са 29 на възраст 75+. Въпреки че не е ясно по кое време тъкмо са настъпили смъртните случаи, Норвегия е дала една доза на към 42 000 души като с преимущество са били тези, които са от рисковите групи, в това число и възрастни хора.
До петък имунизацията, създадена от Pfizer и BioNTech SE, беше единствената налична в Норвегия и  „ по този метод всички смъртни случаи са свързани с тази ваксина ", съобщи Норвежката организация по медикаментите в писмен отговор на Bloomberg в събота, написа ndtv.com.
„ Има 13 смъртни случая, а ние знаем за още 16, за които сега се прави следствие “, оповестява организацията. Всички умряли са „ възрастни хора със съществени съществени разстройства “, се споделя в известието. „ Повечето хора са имали предстоящите странични резултати на имунизацията, като гадене и повръщане, тресчица, местни реакции на мястото на инжектиране и утежняване на главното им положение. "
Официалните известия за алергични реакции са необичайност, защото държавните управления бързат да пуснат ваксини, с цел да се опитат да овладеят световната пандемия. Американските управляващи оповестяват за 21 случая на тежки алергични реакции от 14 до 23 декември след използване на към 1,9 милиона първични дози от имунизацията Pfizer. Първият европейски отчет за сигурността на имунизацията Pfizer-BioNTech би трябвало да бъде оповестен в края на януари.
Австралия, която има съглашение за 10 милиона дози ваксина Pfizer, търси незабавна информация по въпроса от производителя, здравните управляващи и държавното управление на Норвегия, съобщи министърът на опазването на здравето Грег Хънт пред кореспонденти в Мелбърн в неделя. Австралийската администрация за лечебни артикули ще потърси  „ спомагателна информация, както от компанията, по този начин и от норвежкия медицински регулатор ", сподели Хънт. Външният министър на Австралия също ще се свърже с сътрудника си в Норвегия, с цел да обсъдят тревожните въпроси.
Опитът на Норвегия не значи, че по-младите и здрави хора би трябвало да заобикалят имунизацията. Но това е ранна индикация за това на какво можем да станем очевидци, когато страните стартират да излизат с текушите си отчети за наблюдаване на сигурността на имунизациите. Емер Кук, новият началник на Европейската организация по медикаментите, съобщи, че следенето на сигурността на имунизациите против ковид, изключително тези, които разчитат на нови технологии като Messenger RNA, ще бъде едно от най-големите провокации, откакто инжектирането се популяризира необятно.
Въпреки че двете ваксини Covid-19, утвърдени до момента в Европа, бяха тествани върху десетки хиляди хора (включително доброволци на 80+ и даже 90+), междинната възраст на участниците в опитите бе към 50 години. Първите хора, ваксинирани на доста места, са по-възрастни, защото страните бързат да имунизират жителите на старешки домове с висок риск от болест от вируса.
Констатациите накараха Норвегия да допусна, че имунизациите Covid-19 може да са прекомерно рискови за доста възрастните и неизлечимо болните - това до момента е най-предпазливото изказване от европейски здравен орган. 
Норвежкият институт за публично здраве преценя, че „ за тези, които са в най-нестабилно здравословно положение, даже релативно леките странични резултати на имунизацията могат да имат съществени последствия. За тези, чийто живот е планирано къс поради хроничните болести, изгодата от имунизацията може да е незначителна или без резултат. "
Pfizer и BioNTech работят с норвежкия регулатор за следствие на смъртните случаи в Норвегия, съобщи Pfizer в известие до медиите. Агенцията откри, че „ броят на случаите досега не е притеснителен и в сходство с упованията ", обявиха от Pfizer.
„ Наясно сме, че за смъртни случаи се рапортува и в други страни, само че към момента не разполагаме с цялостни детайлности за това “, обявиха от норвежката организация по медикаментите. „ Съществуват и разлики сред страните в определянето кой е с приоритет за имунизация - това също може да повлияе на докладването на странични резултати, в това число гибел. "
„ Норвежката организация по медикаментите заяви преди започването на всеобщите имунизации, че когато става дума за най-възрастните и най-болните, съществува риск от настъпване на смъртните случаи, имащи връзка с имунизацията. Това не значи изрично, че има причинно-следствена връзка сред имунизацията и смъртните случаи. Предупредихме, че е допустимо постоянно срещаните и известни странични резултати на имунизациите да са допринасящи за съществени затруднения или съдбовен излаз ", напомнят от организацията.
Три дни преди трагичните вести от Норвегия, Роберт Ф. Кенеди-младши излезе с притеснителни данни за следствията от имунизациите на Pfizer и Moderna в Съединени американски щати. Според него рисковете от имунизациите се омаловажават. 
„ Истинският риск от увреждане с ваксина ще продължи да бъде прикрит заради навика измежду чиновниците в региона на публичното здраве рутинно да отхвърлят обявените тревожни случаи като несвързани с имунизацията. Практиките за редовно надценяване на сигурността на имунизациите, подценяване на смъртността от ваксини и преувеличаване на рисковете от COVID-19 дейно лишават обществото от правото им на осведомено единодушие. ", споделя Кенеди в публикацията си в childrenshealthdefense.org от 14 януари.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР