Норвегия е водеща държава от гледна точка на прехода към

...
Норвегия е водеща държава от гледна точка на прехода към
Коментари Харесай

Електромобилите навлизат все повече на пазара

Норвегия е водеща страна от позиция на прехода към електрически персонален превоз вместо нормалните коли с мотори с вътрешно горене. Миналата година локалният пазар на нови коли показва рекордни индикатори.

През 2018 година електрическите автомобили са били съвсем 1/3 от всички продадени в страната коли. Ако към това число бъдат добавени зареждащите се хибриди, то делът им нараства до 49.1%. Тези резултати са забележителни на фона на общия спад на пазара в Норвегия с 6.8%.

Това е обусловено от намаляването на продажбите на бензинови коли със 17% и на дизелови – с 28%. Традиционните хибриди са „ паднали “ с 20%.

Резултатите за 2018 година демонстрират, че най-продаваният автомобил е електрическият Nissan Leaf второ потомство. С началото на доставките на Tesla Model 3 тази година се чака предстоящ растеж на каузи на електрическите автомобили на пазара.

Най-очакваните електрически автомобили до 2024 година Всеки един от тях е трогателен и мъничко загаднат

Някои специалисти са скептично настроени към отхвърли от продажбата на коли с вътрешно горене на територията на Норвегия до 2025 година

Сред главните ограничаващи аргументи се посочват неявяване на персонални паркинг места у множеството жители, което прави невероятно инсталирането на съоръжение за зареждане на електрическите автомобили.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР