Норвегия е спечелила около 334 милиарда крони (31,3 милиарда долара)

...
Норвегия е спечелила около 334 милиарда крони (31,3 милиарда долара)
Коментари Харесай

Печалбата на Норвегия през 2022 г от конфликта в Украйна е 31,3 милиарда долара

Норвегия е спечелила към 334 милиарда крони (31,3 милиарда долара) от спора в Украйна през 2022 година, оповестява телевизионният канал НРК. Ерик Ялте и Ида Елизабет Оберг Госланд направиха това пресмятане на спомагателната облага в своята магистърска теза.

Като изключим износа за Англия, сумата, изчислена от създателите на дисертацията, е 27% от общите доходи от експорт на газ през 2022 година, която беше рекордна година. Намаляването и прекъсването на доставките на съветски газ след експлоадирането на спора в Украйна надуха цените на тази суровина, което разреши на Норвегия да завоюва положителни пари от доставките на своя газ.

" Това е безумно голяма цифра. Отвратително е, че Норвегия печели пари от нещастието на някой различен. Правителството ни кара да ни е неловко да сме норвежци ", коментиралидерът на Зелената партия Арилд Хермстад. Той назовава страната си „ боен търгаш “.

Описанието „ боен търгаш “ се употребява във връзка с личната страна и от Социалистическата лява партия, Съюза за запазване на природата и Фонда за климата на Норвегия. Други, в това число министърът на петрола и енергетиката Тере Аасланд, споделят, че Норвегия доставя обезверено нужния газ на изпитващата усложнения Европа.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР