Норвегия е получила искане от САЩ за съвместна международна операция

...
Норвегия е получила искане от САЩ за съвместна международна операция
Коментари Харесай

САЩ поискаха помощ от Норвегия за операцията по сигурността в Червено море

Норвегия е получила искане от Съединени американски щати за взаимна интернационална интервенция по сигурността в Червено море, заяви норвежкото издание E24. По-рано медиите осведомиха за проектите на Пентагона да разгласи интервенция за битка с придвижването " Ансар Аллах ", което ръководи в Северен Йемен.

" Норвегия получи искане от Съединени американски щати за присъединяване в интернационална интервенция за отбрана на сигурността в Червено море. В момента настояването се преглежда. " - съобщи пред E24 представителят на норвежкото външно министерство Ейвинд Вад Петерсон.

E24 написа, че министерството " следи обстановката в Червено море " и е в контакт с Норвежката асоциация на корабособствениците в района. Според изданието асоциацията разчита на присъединяване на Норвегия в интервенцията в пролива Баб ел Мандеб.

На 15 декември плаващият под либерийски байрак транспортен съд за транспорт на контейнери Al Jasrah, който се е движел от Гърция за Сингапур, е бил нападнат с ракета в Червено море. По-късно друга ракета порази контейнеровоза MSC Palatium III, който също плаваше под либерийски байрак. Говорителят на " Ансар Аллах " Яхия Сария съобщи, че придвижването е поело отговорност за нападенията. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР