Норвегия бе разлюляна от най-силното земетресение от 1989 г. Имало

...
Норвегия бе разлюляна от най-силното земетресение от 1989 г. Имало
Коментари Харесай

Норвегия бе разлюляна от най-силния трус от десетилетия насам


Норвегия бе разлюляна от най-силното земетресение от 1989 година Имало е прекъсване в добива на нефт, съобщи ДПА.

Трусът е бил с епицентър под дъното на Северно море, на 160 км западно от крайбрежието. По данни на норвежката сеизмологична станция магнитудът е бил 4,7, а съгласно Панскандинавската геофизическа мрежа - 4,4-4,5. Европейско-средиземноморският сеизмологичен център дава магнитуд 5,1.

Хората в провинция Вестланд, която е най-близо до епицентъра, са усетили люлеенето на земята.

Заради земетресението норвежкият енергиен колос Equinor заяви, че е спрял за малко производството на нефтената си платформа Snorre B в Северно море, съобщи БГНЕС.

Трусът е бил усетен на платформата, която създава сред 30 000 и 35 000 барела нефт дневно, само че не са докладвани никакви вреди.

"Производството на платформата Snorre B беше спряно през днешния ден, като защитна мярка, след земетресението в Северно море, което беше записано в инсталациите ", съобщи за Агенция Франс Прес представителят на Equinor Гисле Ледел Йоханесен.

Snorre B се намира в петролното находище Snorre на западния бряг на Норвегия, а петролът от платформата се транспортира по водопровод на 45 км до Statfjord B за експорт и предпазване.

"След инспекциите с ROV не установихме никакви нередности по морското дъно или по инфраструктурата на Snorre ", сподели Йоханесен пред AФП.

"Вече започнахме още веднъж да усилваме мощността си за обикновено произвеждане. "

Норвегия е най-големият производител на петрол в Западна Европа, само че доставя единствено към 2% от международното ползване на нефт, съгласно Norwegian Petroleum.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР