Норманският град Флер е спечелил репутацията на столица на турската

...
Норманският град Флер е спечелил репутацията на столица на турската
Коментари Харесай

Турската диаспора във Франция се превръща в инструмент на политиката на Ердоган

Норманският град Флер е спечелил репутацията на столица на турската диаспора във Франция. Действащото в града френско-турско сдружение за другарство има не по-малко въздействие в общината от градските управляващи, само че е тясно обвързвано не с държавното управление в Париж, а с това в Анкара. Именно посредством такива асоциации Ердоган популяризира своето въздействие измежду турската общественост във Франция и подсигурява лоялността на диаспората, написа националният всекидневник Le Figaro.
Субай Шахин, политик в нормандския град, е по едно и също време заместник-кмет и вицепрезидент на френско-турското сдружение за другарство, написа Le Figaro. Ако Флер е „ столицата “ на турците в департамент Орн, тогава обществото е неговото „ обществено, религиозно, просветително и комерсиално ядро “, изяснява вестникът, предава организация Фокус.
 Година затвор и още 2 условно за Саркози Година затвор и още 2 условно за Саркози
Съд във Франция постанови три години затвор за някогашния президент на страната Никола Саркози по обвинявания в корупция и корист със сл...
Флер се намира в селски регион, който не е нито пасторален, нито напълно промишлен, съгласно вестника. Тук турската общественост се открива през 70-те години на предишния век от село, ситуирано на границата с Грузия. Мъжете идват във френското градче, с цел да намерят работа в леярни в региона. Техните фамилии и другари скоро се причисляват към тях. Днес към 3 хиляди поданици от общо 14 хиляди, живеещи във Флер, са турци.
Френско-турското сдружение за другарство обвързва жителите с „ турско време ". Тук те се молят, пазарят в супермаркет, претъпкан с турски артикули, което рядко се вижда в дребен нормандски град. Най-важното е, че се събират хора от всички възрасти, с цел да приказват турски. „ Обществото управлява всички аспекти от живота на турците във Флер “, споделя Сахин. При това сдружението не изгода средствата на кметството. „ За да построят постройката, всички мъже от общността подадоха ръка за помощ “, изяснява политикът. Както акцентира изданието, тази общинска взаимност прави връзките още по-силни.
Наред с други неща, обществото е „ потребен директен пункт " за Анкара, която желае да следи диаспората, отбелязва вестникът. Имамът на джамията на френско-турското сдружение за другарство също е член на турската дирекция по религиозните въпроси, която е директно обвързвана с държавното управление в Анкара. В горните класове за образование се водят профилирани курсове от учители, наети от страната на генезис. Снимките, оповестени на страницата в обществената мрежа „ Facebook “, демонстрират скорошни визити на центъра от турски дипломати.
Къде свършва дипломацията и стартира политиката? Например, по време на президентските избори през 2018 година в Турция, членове на общността с турски паспорти в ръце дойдоха в консулството на Нант с рейсове, резервирани от Обществото за другарство, което отхвърля всевъзможни обвинявания в активизъм. В същото време, съгласно разказите на един от младежите, гласоподавателите са пуснали бюлетини за ръководещата партия на Турция. Според вестника във Флер никой не крие обстоятелството, че болшинството от членовете на общността горещо поддържат .
 Франция заема на Чехия 100 000 дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech Франция заема на Чехия 100 000 дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech
Франция ще даде 100 000 дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech на Чехия, оповестиха от Елисейския замък. По-рано чешкият министър председател Андрей Ба...
Най-ревностните критици рискуват да приказват единствено скрити от любопитни уши. „ В началото постоянно се карах с приятелите си, само че към този момент не дръзвам. Страхувам се, че ще си навлека неприятности, или няма да мога да се върна в Турция “, признава студентът, който избира да остане неизвестен. „ Ако имаме неблагоразумието да изразим друга позиция, ние сме упрекнати, че сме предали произхода си “, въздъхва момиче на име Гизем.
В непосредственост до Флер има ресторант, който съгласно мълчешком предписание нормално се заобикаля, защото притежателят му е упрекнат в принадлежност към придвижването на Гюлен. „ Продажници ", споделя чиновник на турския ресторант Gulten. През 2018 година 60% от френската турска диаспора гласоподаваха за ръководещата Партия на справедливостта и развиването, напомня изданието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР