Нормално протича гласуването на изборите за български парламент в Турция.

...
Нормално протича гласуването на изборите за български парламент в Турция.
Коментари Харесай

Нормално протича изборният ден в Турция

Нормално протича гласуването на изборите за български парламент в Турция. В обедните часове броят на гласоподавателите се усили и на доста места се образуваха опашки.

Няма информация за съществени нередности по време на изборния ден.

Към 17:30 ч. гласуването в егейския окръг Измир, където бяха разкрити 22 секции, протича обикновено. Не са се образували огромни опашки и няма данни за нередности, заяви пред Българска телеграфна агенция ръководителят за Измир на Дружеството за просвета и съдействие на балкански изселници (Бал-Гьоч) Абдурахим Нурсой.

Той добави, че в множеството секции до 17:30 са дали своят вот по 650-700 души, по-малко гласоподаватели са упражнили правото си на глас в Урла – към 150 души и в Сеферихисар – към 200.

В Бурса до 17:30 ч. са дали своят вот към 15 000 души, което е повече по отношение на изборната интензивност на изборите през октомври, уточни за Българска телеграфна агенция доктор Танер Чавуш, участващ в организирането на изборите.  

По-рано денем Чавуш заяви за някои " дребни нередности " по време на изборния ден в популации с доста български изселници град.

В столицата Анкара гласуването минава умерено. Най-много жители с българско поданство са използвали правото си на глас в популации с доста български изселници квартал Пурсаклар.

В Пурсаклар има общо 62 блока с по 20 жилището с изселници от България от Разградско, Шуменско, регионите на Силистра и Кърджали, сподели пред Българска телеграфна агенция изселникът Синан.

490 са гласувалите до 18:40 в Пурсаклар. 

В посолството на България в Анкара до 18:40 ч. са дали своят вот 165 души, 206 души с българско поданство са използвали правото си на глас в квартал Синджан.

Спокойно и без никакви нередности минава изборният ден в южния град Мерсин. До 18 ч. там са дали своят вот 96 души, каза Хюсеин Ватансевер, ръководител на Дружеството за просвета и подкрепяне на турците от Балканите.

В Турция през днешния ден бяха открити 162 секции в 23 окръга. В някои секции се гласоподава с машини, в други с хартиени бюлетини. Има и секции със смесено гласоподаване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР