Нормално е да се чувствате неудобно студено в офиса си,

...
Нормално е да се чувствате неудобно студено в офиса си,
Коментари Харесай

Не съществува понятие зиморничав. Медицинските причини защо ви е вечно студено

Нормално е да се чувствате неловко студено в офиса си, когато климатикът работи. Въпреки това, в случай че констатирате, че постоянно треперите и не можете да стоплите ръцете и краката си даже откакто сте влезнали на топло място, може да имате нетърпимост към студа.

Това е необикновена сензитивност към ниски температури и е по-тежка от естественото възприятие на мраз, което изпитвате, когато сте изложени на негативни температури. Причини за това може да са:
Възможни аргументи, заради които непрекъснато чувствате студ и мраз
Разбира се, някои хора са по-зиморничави от други, а в този момент настъпват и студените времена. Но в случай че по принцип не сте се чувствали по този...

1. Физиология

Жените са физиологично програмирани да са по-студени от мъжете. Също по този начин са склонни да насочват повишен поток на кръв към органите, което може да остави ръцете и краката им по-студени, тъй като кръвта се насочва другаде.

2. Дехидратация

Водата съставлява 60% от тялото ви. Водата улавя топлината и по-късно я освобождава постепенно, помагайки да поддържате топло тялото си. Когато сте обезводнени обаче, тялото ви не е в положение да контролира вярно топлината, което ви кара да чувствате мраз.

3. Нисък ИТМ
Как да привикнем към студа през зимата по-бързо
Есента е в разгара си и термометърът пада все по-ниско, тъй че доста хора в би трябвало да свикнат със студеното време. Добрата вест: има...

Телесните мазнини ви изолират от студа, тъй че в случай че нямате задоволително количество  от тях, ще се чувствате по-студени от другите. Пациентите с рак или тежки хронични болести постоянно губят телесни мазнини и усещат несъразмерен мраз. Ако се справяте със признаци като мощно ограничение на храната си, би трябвало незабавно да се консултирате с доктор.

4. Лош сън

Липсата на първокласен сън може да способства за това да чувствате непрестанно мраз. Не е ясно за какво, само че това може да е обвързвано с понижена функционалност на хипоталамуса и други ендокринни жлези, което води до по-нисък метаболизъм.

5. Анемия

Анемията е кръвно заболяване, което се случва, когато ви липсват червени кръвни кафези, с цел да придвижват О2 в тялото си. Това може да е резултат от това, че тялото ви създава прекомерно малко червени кръвни кафези, унищожава прекалено много червени кръвни кафези или губи прекалено много кръв по някаква причина.Анемиятаа нормално се дължи на дефицит на желязо.
За кого е рисково студеното време
Хората със сърдечно-съдови болести да излизат какъв брой се може по-рядко в дните с ниска температура. Това сподели проф. Генчо Начев, изпъ...

6. Хипотиреоидизъм

Тиреоидният хормон има доста значими функционалности в цялото тяло, в това число контролиране на метаболизма на тялото. Ако равнището на хормоните на щитовидната жлеза на човек е прекомерно ниско, тогава неговият метаболизъм ще се забави, което води до по-малко генериране на топлота и човек се усеща повече мраз.

7. Проблем с кръвообращението или кръвоносните съдове

Проблемите с кръвообращението, които понижават притока на кръв към ръцете и краката, могат да вършат студени тези области.

Сърцето може да не изпомпва задоволително дейно кръвта, с цел да доближи до крайниците, или пък запушвания в артериите, свързани с холестерол, високо кръвно налягане, диабет или тютюнопушене, може да попречат на задоволително кръв да стигне до тези области. Нарушенията на съсирването на кръвта могат също да доведат до блокирани артерии и да нарушат кръвообращението.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР