Нормално е Борисов да го няма в тази зала, тъй

...
Нормално е Борисов да го няма в тази зала, тъй
Коментари Харесай

Жельо Бойчев за новия здравен министър: Всеки път ни пробутват едно и също

Нормално е Борисов да го няма в тази зала, защото се приказва за неуспеха на ГЕРБ в опазването на здравето. Това сподели от парламентарната естрада зам.-председателят на ПГ на "БСП за България " Жельо Бойчев по време на дебата за новия министър на опазването на здравето.

Мисля, че повода за това е нежеланието да се противопоставите на огромните фармацевтични компании, да проведете каквито и да е промени в бранша, да спрете източването в бранша. Само по този начин мога да си обясня следващата промяна на мнинистъра, обърна се Бойчев към ГЕРБ.

Всеки път се пробвате да ни пробутвате едно и също. Сега чуваме по какъв начин Кирил Ананиев Кирил Ананиев е длъжностен министър на финансите в кабинета на Огнян... към профила ще е спасителят. Седем пъти въртим едно и също, само че източването на системата продължава. Кадровата банка на Министерството на финансите очевидно е много впечатляваща, само че изрично правя възражение против опита да ни се показа, че Кирил Ананиев щял да вкара надзор и правила. Това му е работата и в този момент – той е в Надзорния съвет на НЗОК. Вие го вадите от мястото, където реализира надзор. Готов ли е да постави завършек на престъпния реекспорт на лекарствени артикули, който води до 200-300 млн. лева годишни загуби? Всеки дава обещание нови финансови правила, само че единственото което се случва е трупането на нови задължения на лечебните заведения. В момента те надвишават 500 млн. лева Смятате ли да внедрите електронната здравна карта? Г-н Ананиев, през днешния ден би трябвало да кажете по какъв начин ще решите тези въпроси, с цел да получите доверие или съмнение в тази зала, съобщи социалистът.

Много огромна е отговорността. Дано да не станете следващото камикадзе, минало през опазването на здравето, сподели още Жельо Бойчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР