Нормалният човек да не изпада в ступор, че нещо лошо

...
Нормалният човек да не изпада в ступор, че нещо лошо
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Избягвайте покупки, които можете да отложите

Нормалният човек да не изпада в ступор, че нещо неприятно го чака. Под стрес взимаме неверни решения. Нашите упования да вземем за пример за следствията от Ковид бяха по-страшни, в сравнение с действителността. Това съобщи в ефира на Нова телевизия банкерът Левон Хампарцумян.

„ Българската стопанска система през 2022 година ще бъде пораснала с няколко %. Хората имат претовареност, има износ, реколтата беше добра ”, счита той.

„ Страшно е, когато имаш руснаци, които имат танкове, ракети и атакуват хора. Слава богу, те са малко по-далеч, към този момент. Ние бихме могли да се противопоставим – те непосредствено не ни въздействат върху растежа ”, сподели още той.

Според него е явно, че можем без постоянен кабинет, като уточни, че към този момент две години го вършим.

„ Решението да влезем в Еврозоната е отпреди 20 години. Ние вървим по този път – от време на време постепенно, от време на време бързо. Сега към този момент е време за избрани дейности – Министерство на финансите, Министерство на стопанската система, Българска народна банка. МФ и Народното събрание би трябвало да създадат бюджет, който да не е свръхдефицитен. Трябва да осъществим избрани условия.

Това да питаме баба Гицка дали желае еврото – съгласно мен не е добра концепция, тъй като тя не схваща какво я питаме. Представяте ли си княз Борис Първи да пита дали да вкара християнството? Мисля, че въпреки всичко е взел положително решение ”, добави той.

„ Нещата нарастват – инфлацията е реалност. Трябва да се избегнат покупки, които бихме могли да отложим, с цел да имаме буфер от средства и да компенсира смяната в цените, отоплителния сезон и така нататък Затрудненият кредитополучател първо би трябвало не да върви на врачки, а да иде в институцията, която му е дала средствата, и да откри метод обслужването на заема да е търпимо ”, сподели още той.

Няма да са страшни идващите 12 месеца, счита той, и добави: „ Трябва да честваме умерено, да сме солидарни и да сме подготвени за компликации, само че да бъдем и уверени, че можем да се оправим с тях, а не потиснати и обезверени. Никой няма да ни оправи – сами градим бъдещето и триумфа си. ”
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР