Нормализирането на връзките между Израел и Саудитска Арабия е ключов

...
Нормализирането на връзките между Израел и Саудитска Арабия е ключов
Коментари Харесай

Израелският президент: Ключът към мира в Газа - нормализиране на отношенията между Израел и Саудитска Арабия

Нормализирането на връзките сред Израел и Саудитска Арабия е основен детайл от слагането на завършек на войната с " Хамас " и повратна точка за целия Близък изток, сподели през днешния ден израелският президент Ицхак Херцог на Световния стопански конгрес в Давос, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Това към момента е внимателно, нежно и ще отнеме доста време, само че считам, че в действителност е опция светът и районът да се придвижат напред към по-добро бъдеще ", сподели Херцог. 

Това изявление идва няколко дни откакто външният министър на Саудитска Арабия принц Файсал бин Фархан Ал Сауд съобщи на полемика в Давос, че кралството е според, че " районният мир включва мир за Израел ". Той добави, че Саудитска Арабия, " несъмнено ", ще признае Израел като част от по-широко политическо съглашение.

" Това обаче може да стане единствено посредством мир за палестинците, посредством палестинска страна ", сподели министърът.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън повтори също в диалозите си в Давос, че пътят към държавност за палестинците може да помогне за възстановяване на сигурността на Израел и връзките му с другите страни в района.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху и неговото дясно държавно управление обаче се опълчват на формулата за решение на израелско-палестинския спор с две страни.

Херцог, чиято церемониална роля е предопределена да служи като обединител на нацията, съобщи, че публичната поддръжка за сходно решение е ниска, защото травмираните израелци са съсредоточени върху личната си сигурност след офанзивата на Хамас на 7 октомври. Той сподели фотография на Кфар Бибас, най-младия израелец, държан като пленник в Газа, чийто първи рожден ден е през днешния ден.

" Когато страни излизат с предложение и споделят " решение с две страни ", те би трябвало първо да се оправят с един прелиминарен въпрос, който е главен въпрос за човешките същества: Предлага ли ни се действителна сигурност? ", сподели Херцог и добави: " Израелците изгубиха доверие в мирния развой, тъй като видяха, че терорът се възхвалява от нашите съседи. "

Херцог употребява трибуната на Световния стопански конгрес в Давос, с цел да подчертае световните последствия от нападението на " Хамас " против Израел и назова придвижването единствено едно от прокситата на " империята на злото, произлизаща от Техеран ".

Израелският президент предизвести, че Иран и групировките, които поддържа, заплашват световната непоклатимост, съобщи ДПА.

Херцог похвали интернационалната коалиция за противопоставяне на подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хуси, която беше основана в отговор на многократните офанзиви против интернационалното мореплаване в Червено море.

" Проблемът с хусите е приоритет номер едно, тъй като той покачва разноските за живот на всяко семейство по света, малко племе от 50 000 души, събрало оръжията на една империя ", сподели Херцог.

Израел се моли медикаментите, доставени до границата с линията Газа през Египет, да доближат до хората, държани като заложници от ислямисткото придвижване " Хамас " в палестинския анклав, сподели още израелският президент, представен от Ройтерс.

" Молим се медикаментите... да стигнат до тях, само че това е единствено началото ", съобщи Херцог.

Израелският водач сподели още, че не пренебрегва човешката покруса в линията Газа, само че акцентира, че Израел би трябвало да се отбрани от тероризма. Израел предприе военната си интервенция в линията Газа, откакто на 7 октомври предходната година бойци на придвижването " Хамас ", което управлява палестинския анклав, направиха невиждана офанзива против еврейската страна, показва Ройтерс.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР