Номинираният за премиер с втория мандат Николай Денков намекна, че

...
Номинираният за премиер с втория мандат Николай Денков намекна, че
Коментари Харесай

Василев и Лорер отпадат от проектокабинета, Денков обяви, че той ще е експертен, без политици

Номинираният за министър председател с втория мандат Николай Денков загатна, че съпредседателят на Политическа партия Асен Василев няма да бъде част от състава на проектокабинета. Денков съобщи, че в кабинета не би трябвало да има партийни лица, а би трябвало да се привлекат специалисти.

„ Освен че не би трябвало да има партийни лица, би трябвало да има и хора, които да си свършат работа. Не е толкоз елементарно да се откри министър на финансите, който да може да свърши работа в тези сложни условия “, разяснява Денков в коридорите на Народното събрание. От това излиза, че от проектокабинета следва да отпадне и Даниел Лорер – който бе очакван още веднъж за министър на нововъведенията. Денков удостовери, че има топене в връзките с ГЕРБ и чака да се види с Мария Габриел. След този първи диалог ще има и публична среща, сподели Денков.

Той изясни, че по-добър вид за финансов министър от Василев нямало, само че въпреки всичко щял да разиска бъдещето му с ГЕРБ през днешния ден.

„ Да, има топене “, призна ученият за раздвижването на договарянията с ГЕРБ. Днес очаквал да се срещне с Мария Габриел, с цел да уточнят кои са значимите ограничения, тъй че да могат да продължат напред, след което да имат и публична среща.

Той разяснява и поискания имунитет на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, като изясни, че всеки би трябвало да си реши дали да го даде, само че в случай че това се случи на самия него, щял да си го даде „ без да се замисля “. Трябвало обаче да се внимава прокуратурата да не се употребява като бухалка.

„ Това, което виждаме и е много ясно, е едно активизиране на прокуратурата. Сега за няколко дни свърши повече работа, в сравнение с за последните 1-2 години “, сподели той, само че не знаел кое го е провокирало.

Денков още веднъж съобщи, че страната би трябвало да бъде ръководена от депутатите, които имат болшинство.

„ Това, което следим, е един опит да бъде неодобрено решението на гласоподавателите. В момента, в който двете водещи политически сили споделиха „ ние сме подготвени да създадем държавно управление, което е готово да извършва законодателна и управническа стратегия, вие видяхте какво се случи “, разяснява Денков.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР