Номинираният за премиер от ГЕРБ професор Николай Габровски ще преговаря

...
Номинираният за премиер от ГЕРБ професор Николай Габровски ще преговаря
Коментари Харесай

Чолаков: Проф. Габровски ще преговаря за експертно правителство на малцинството

Номинираният за министър председател от ГЕРБ професор Николай Габровски ще договаря за сформиране на експертно държавно управление на малцинството, което да получи поддръжка от останалите партии.

Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.

Според него в сегашната обстановка не може да се мисли за съдружно ръководство.

Чолаков посочи, че проф. Габровски има нужните качества за премиерското кресло.

Той ще подбере самичък екипа си.

Ако номинацията на ГЕРБ-СДС беше Борисов, това щеше да значи, че ГЕРБ тласка страната към избори, посочи Чолаков.

Той дефинира разговора като доста сложен.

" То става към този момент смешно - Борисов, Борисов...тази ненавист явно мъчно се преодолява. След година и половина ръководство на смяната или " шмекерия ", както беше казано през вчерашния ден от президента, положителните качествени хора стартират да схващат, че не трябва нещата да се оставят по този метод и че те би трябвало да се ангажират. Проф. Габровски като получаваше мандата два пъти сподели думата " дълг ". И ние му имаме вяра, че това е дълг. Не може повече положителните хора да стоят настрани от политиката. Всеки, който усеща отговорност към страната, би трябвало да се ангажира. И най-интересното и най-хубавото е, че тези хора намират в ГЕРБ политическата мощ, която може да бъде знак на положителната смяна, колкото и необичайно да ви звучи това ", уточни той.

Чолаков дефинира като неистина изказванията на " Продължаваме промяната ", че президентът Румен Радев връща ГЕРБ във властта посредством назначения на избрани постове.

" Досега единствено Бойко Борисов беше казвал думата " извинявайте ". Сега и Румен Радев сподели тази дума. И това е доста огромна мощ в политиката - да можеш да признаеш неточност и да се извиниш. Аз не мислех, че президентът може да направи това, само че той го стори и с това завоюва моето почитание. Аз мисля, че сега имаме двама държавници, които могат да стартират малко по малко да извеждат България на добър път. Става въпрос за хора, които имат отговорност към страната и могат да правят оценка обстановките ", сподели депутатът от ГЕРБ-СДС.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР