Номинираният от ГЕРБ за премиер проф. Николай Габровски се обадил

...
Номинираният от ГЕРБ за премиер проф. Николай Габровски се обадил
Коментари Харесай

БСП на среща с Габровски утре: „Няма да подкрепим първи мандат на ГЕРБ. Благодарим! Довиждане!“

Номинираният от ГЕРБ за министър председател проф. Николай Габровски се обадил на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова . Той поканил групировката й на диалози за сформиране на държавно управление . Срещата щяла да е на следващия ден.  Както през вчерашния ден Българска социалистическа партия оповестиха, те щели да се явят на нея, само че нямало да поддържат Габровски.

„ Вчера декларирахме, че от почитание към него ще отидем, с цел да му кажем три фрази: Няма да подкрепим първи мандат на ГЕРБ. Благодарим. Довиждане “, отсече Нинова.

На въпрос дали Българска социалистическа партия биха подкрепили проектокабинета на Габровски, в случай че той е от специалисти , лидерката на партията отговори изрично, че това няма да се случи.

„ Какъвто и кабинет да предложи, това е кабинет с първия мандат на ГЕРБ. Въпреки всички спекулации, в това число и в медиите – че Българска социалистическа партия и ГЕРБ са се разбрали, ще отидем на следващия ден, с цел да му кажем: Уважаваме Ви като професор и доктор. Не Ви поддържаме нито Вас, нито държавно управление, препоръчано от Вас, тъй като зад него стои ГЕРБ и Бойко Борисов. Ние с този модел шест години се борим и няма по какъв начин да отстъпим от такава политическа позиция “, изясни Нинова.

 

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР