Номинираният от ГЕРБ за премиер проф. Габровски, ще предложи за

...
Номинираният от ГЕРБ за премиер проф. Габровски, ще предложи за
Коментари Харесай

Габровски искал за външен министър човек от кабинета „Петков“

Номинираният от ГЕРБ за министър председател проф. Габровски, ще предложи за външен министър Драгомир Заков, твърди. Заков беше министър на защитата в кабинета на Кирил Петков. Той пое поста, откакто беше освободен Стефан Янев поради изявление за войната в Украйна.

Драгомир Заков е бил представител на България в НАТО. От 2017 година до 2019 година извършва длъжността шеф на дирекция " Политика

за сигурност " в Министерството на външните работи. Бил е и шеф в отдел " Контрол на оръжията " към Организация на обединените нации.

Очаква се проф. Габровски да предложи подготвен състав на държавно управление на президента Румен Радев в понеделник. Всички имена на претендентите за министри към този момент са известни, само че се пазят в загадка.

Не знам какво написа в досието на проф. Габровски, само че съм сигурен, че ще ни изненада прелестно, съобщи в това време в " Денят стартира с Георги Любенов " по Радомир Чолаков от ГЕРБ.

По думите му ще бъдат препоръчани единствено специалисти, които ще са с профила на проф. Николай Габровски.

" Умни и сполучливи, хора, на които мъчно можеш да кажеш този не става. Нека да оставим нашите сътрудници особено от Българска социалистическа партия и " Демократична България " да преценят в идващите часове желаят ли да постъпят отговорно или ще не престават да са заложници на " Продължаваме Промяната ", Движение за права и свободи са споделили, че ще поддържат държавното управление на проф. Габровски ", добави Радомир Чолаков.

Той разясни, че едно държавно управление не се избира с концепцията да бъде свалено след 3 или 6 месеца, не би трябвало да се слага времеви небосвод.

" Парадоксът при плаващите болшинства е, че могат да създават единствено положителни решения ", сподели още Радомир Чолаков.

" Г-н Габровски завърши претендентите за министри, които би трябвало да обявим

на следващия ден. Гласуването най-вероятно ще е в сряда, съобщи в това време съпартиецът на Чолаков Делян Добрев пред bTV.

" Ние не канибалстваме в другите групи по този начин, както се случваше преди. Помните групата на Има Такъв Народ безусловно се разцепи по жилища, по лаборатории, купуваха се, обещаваха се места в Народното събрание, в листи... Това не се случва сега и резултатите в сряда най-вероятно ще го покажат ", разяснява Делян Добрев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР