Номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел се среща с

...
Номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел се среща с
Коментари Харесай

Правителство, което планира големи харчове, няма да подкрепим: ИТН към Габриел

Номинираната за министър председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел се среща с управлението от парламентарната група на ИТН.

Председателят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов съобщи, че партията няма да поддържа държавно управление, което е склонно да прави огромни разходи и в този смисъл предстоят тежки диалози на Габриел с Българска социалистическа партия и Политическа партия. Според " ИТН " страната се нуждае от по-рестриктивен бюджет, с недостиг до 3%, с цел да може да излезе от рецесията.

    " Ние сме най-малката партия и математиката за държавно управление излиза и без нас. Ние ще дадем поддръжка единствено, в случай че предложенията и посоката на развиване бъде вярна. Така че не ни разглеждайте като безусловна поддръжка. Все още не сме ви дали поддръжка, а ви предстоят тежки диалози за финансите и с Българска социалистическа партия и Политическа партия, които са много левичарски ", сподели Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.

Мария Габриел отговори, че съгласно нея недостиг от 3% е изпълним за 2024 година, което е значимо за присъединението ни към еврозоната. Поети са само задължения да не се орязват обществени заплащания.

    " Търсим необятна поддръжка, това е мощно обръщение. И в случай че с тази неприкритост и разговор повеждам всички тези диалози, това е поради това - поддръжката да е необятна, да стъпва върху ясно написани ограничения и да стъпва върху основа, която въпреки и разширена във времето, да е постоянна ", сподели Мария Габриел.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР