Номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел разговаря с лидерите

...
Номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел разговаря с лидерите
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Мария Габриел сама ще взима решенията си

Номинираната за министър председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел беседва с водачите на " Продължаваме Промяната " - " Демократична България ".

Вижте тук коментара на водача на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата с ПП-ДБ:



Българският еврокомисар взе участие години наред в политическия живот, може би знае кое е разковничето за решение на доста от въпросите, тя ще взима сама решенията си. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов след договарянията с ПП-ДБ.

Има значение приемането на законите, които да подсигуряват контрола над основния прокурор. Другото е разследване, то би трябвало да се случи, с цел да завърши преустройството на правосъдната система. Нормално е, когато договаря, госпожа Габриел да си води договарянията, съобщи Борисов. Определи тона на договарянията като добър.

От на следващия ден започваме срещите с останалите партии, в случай че се договорим с тях за споделено ръководство, да приемем бюджет, да тръгнат еврофондовете. Можем доста бързо да наваксаме изоставането, съобщи Бойко Борисов.

По думите му държавното управление би трябвало да има най-малко до момента в който се одобри бюджет и за 2024 година, към година и половина като най-малко.

Вчера Мария Габриел, дружно с представители на ГЕРБ-СДС, водиха диалози с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " ИТН ", на които бяха показани 10-те съществени целта на предстоящ кабинет.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР