Номинираната от президента на САЩ Доналд Тръмп за директор на

...
Номинираната от президента на САЩ Доналд Тръмп за директор на
Коментари Харесай

Първата жена шефка на ЦРУ, забъркана в жестоки изтезания в таен затвор, подлуди Белия дом

Номинираната от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Джина Хаспъл е желала да отдръпна кандидатурата си поради безпокойствата за нейната роля в програмата на организацията за разпити. Това написа вестник " Вашингтон пост ".

Американският ежедневник на собствен ред цитира четирима неидентифицирани високопоставени представители на администрацията на Тръмп.

В петък Хаспъл била извикана в Белия дом, с цел да бъде разисквана нейната роля в програмата за разпити, при която са били употребявани техники, наказани от мнозина като мъчения. Тя споделила, че ще се отдръпна, с цел да избегне тежко чуване в комисията по разузнаването към Сената.

След това Хаспъл се върнала в централата на Централно разузнавателно управление на САЩ в Лангли, щата Вирджиния. Тогава редица чиновници на Белия дом, измежду които говорителката Сара Сандърс, отпътували бързо за там за неколкочасови незабавни диалози с нея. Едва в събота следобяд Хаспъл успокоила администрацията на Тръмп, че няма да се отдръпна.

Говорителят на Белия дом Радж Шах дефинира номинираната за висококвалифициран претендент, служил над три десетилетия на страната си. Номинацията на Хаспъл няма да бъде провалена от политически пристрастни рецензии, акцентира той и упрекна критиците, че заемат страната на правозащитните организации против Централно разузнавателно управление на САЩ за това по какъв начин да бъде обезпечената сигурността на американците.

По-рано Тръмп номинира Хаспъл за първата жена шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ. Тя би трябвало да размени на поста Майк Помпейо, който стана държавен секретар на Съединени американски щати .

Номинацията на Хаспъл обаче се натъкна на опозиция поради нейната роля във към този момент закритата стратегия за задържане и разпитване в секрети затвори на Централно разузнавателно управление на САЩ в чужбина на обвинени ислямисти от Ал Каида. Програмата бе стартирана при президента Джордж Буш-младши след атентатите на 11 септември 2001 година

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР