Номинациите за Оскари 2024 станаха ясни вчера. Изненадите обаче не

...
Номинациите за Оскари 2024 станаха ясни вчера. Изненадите обаче не
Коментари Харесай

Най-големите изненади при номинациите за Оскар

Номинациите за Оскари 2024 станаха ясни през вчерашния ден. Изненадите обаче не са по никакъв начин малко и напълно естествено, незабавно започнаха да се разискват. Реакциите от страна на номинирани, критици и киномани също не се забавиха.
 Оскари 2024 - ето кои са номинираните
Eто и кои са номинираните за Оскари 2024

Церемонията по раздаването на премиите е през март

Ето и кои са най-големите изненади (както хубавите, по този начин и лошите), които цялостен Холивуд разисква от през вчерашния ден насам.

За кино лентата " Барби "

безспорно е едно от киносъбитията на миналата година. Доказва го и облагата на кино лентата в бокс офиса. Това обаче очевидно не е задоволително, с цел да впечатли Академията, която остави режисьорката Грета Гъруиг без номинация.

Следващата неприятна изненада за кино лентата е, че другата жена, която има заслуги за триумфа му, Марго Роби, също не получи номинация в категорията за най-хубава актриса в основна роля.

От позитивната страна на нещата обаче, за най-хубава актриса в поддържаща роля ще се бори колежката ѝ Америка Ферера.

Друг артист, който явно се е харесал на Академията с осъществяването си в " Барби ", е Райън Гослинг, който ще се бори за Оскар за най-хубав артист с ролята си на Кен.

За кино лентата May December

е един от най-скандализиращите филми от 2023 година и справедливо попада измежду номинираните. Въпреки че има късмет да завоюва Оскар за най-хубав автентичен сюжет, което е хубавата изненада, актьорите в главните функции неочаквано остават подценени.

Още с прожекцията си на филмовия фестивал в Кан Натали Портман, Джулиан Мур и Чарлз Мелтън бяха мощно приветствани за осъществяванията си, само че неналичието на номинации за Оскар несъмнено е неприятна изненада. За страдание нито един от тях не е измежду определените надлежно за основна и поддържащи функции.

За кино лентата " Убийците на цветната луна "

Драматичният епос на Скорсезе е любимец на критиците, само че очевидно не и актьорската игра на Леонардо ди Каприо. За ролята си на племенника на авторитетния фермер Ърнест, който се омъжва за заможна индианка, артистът няма да може да си бори за Оскар за най-хубав артист.

В тази категория номинирани са Брадли Купър (Maestro), Килиън Мърфи ( " Опенхаймер " ), Пол Джамати (The Holdovers) и Джефри Райт (American Fiction).

Друга неприятна изненада за е неналичието му на номинация и в друга значима категория - тази за най-хубав приспособен сюжет, написа Entertainment Weekly. Филмът е безиран на едноименната книга на Дейвид Гран.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР