Номер 2 в световната ранглиста по тенис Симона Халеп (Румъния)

...
Номер 2 в световната ранглиста по тенис Симона Халеп (Румъния)
Коментари Харесай

Халеп няма да участва в US Open!

Номер 2 в международната класация по тенис Симона Халеп (Румъния) разгласи, че няма да взе участие в тазгодишното издание на Откритото състезание на Съединени американски щати, в случай че конкуренцията изобщо се състои. Турнирът от Големия шлем би трябвало да започва в Ню Йорк на 31 август, само че уредниците към момента не са взели дефинитивно решение за провеждането му. Причината е обвързвана с пандемията от ковид.

Халеп счита да взе участие само на надпревари в Европа до края на годината след подновяването на сезона, който беше пресечен през март поради разпространяването на Ковид-19 и на този стадий е спрян до края на юли.

" Не мисля да вземам участие при тези условия. Не става въпрос единствено за пандемията, само че и поради риска, обвързван с пътуването, карантината и възможните промени, които може да бъдат наложени по време на шампионата. Знам, че уредниците и спонсорите желаят шампионатите да се играят и доста тенисисти минават през сложен интервал, само че това е персонално решение, което всеки би трябвало да вземе за себе си. Важно е да се разбере, че всеки състезател има разнообразни нужни и би трябвало да създадем оптималното за нашето здраве и кариера ", разяснява Халеп за " Ню Йорк Таймс ".

Решението на румънката значи, че тя може да се завърне на корта за пренасрочения за края на септември " Ролан Гарос ", след което сигурно ще пропусне Азиатския тур на УТА през октомври.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР