Номер 1 в световния тенис Новак Джокович заяви, че се

...
Номер 1 в световния тенис Новак Джокович заяви, че се
Коментари Харесай

Джокович: Имах почти перфектна година

Номер 1 в международния тенис Новак Джокович съобщи, че се надява да постави черешката върху тортата на сполучливата за него 2023 година, като завоюва седма купа от финалния шампионат на АТП.

Сърбинът завоюва през годината купите на Откритото състезание на Австралия, " Ролан Гарос " и Откритото състезание на Съединени американски щати, като загуби само финала на " Уимбълдън " от Карлос Алкарас и към този момент има 24 трофея от Големия шлем.

" Имах съвсем съвършена година. Да завърша тази година като №1 значи, че съм постигнал всички цели, подобрил доста върхове и писал история в спорта. Разбира се, че съм разчувствуван ", сподели Джокович.

" Остави ми още един мач. Да се надяваме, че мога да завърша годината с още една победа ", сподели той за финала си през днешния ден против любимеца на цяла Италия Яник Синер.

" Той беше най-хубавият състезател в шампионата до този миг. Спечели 4 от 4 мача и игра страховит тенис. Очевидно е и на вълната на поддръжката на италианската аудитория ", сподели тенисистът за Синер.

" Той ще се бори за първия си трофей, аз - за седми. Бил съм в тази обстановка преди. Дано опитът ми помогне. Но не считам, че това ще е определящо, тъй като гой играе добре, публиката ще е на негова страна. Знам какво да чакам. Мисля, че съм имал сходни мачове с него в такава атмосфера и това ще ми помогне да се приготвя ", заключи Новак Джокович./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР