Нобеловата фондация оттегли поканите към посланиците на Русия, Беларус и

...
Нобеловата фондация оттегли поканите към посланиците на Русия, Беларус и
Коментари Харесай

Нобеловата фондация оттегли поканите към посланиците на Русия и Беларус

Нобеловата фондация отдръпна поканите към посланиците на Русия, Беларус и Иран за банкета в Стокхолм във връзка връчването на Нобеловите награди, оповестява съветската работа на Би Би Си.

В изказване на организацията се споделя, че, чиито дипломатически задачи са показани в Швеция и Норвегия, е провокирало остра социална реакция.

, в Швеция водачите на три политически партии обявиха, че ще бойкотират банкета , в случай че поканата към посланиците на тези страни не бъде оттеглена. Малко преди оповестяването на отдръпването на поканите, шведското кралско семейство сподели, че кралят към момента мисли какъв брой е уместно за него да бъде на събитието с такива посетители , а самата покана беше наречена изненадваща.

Официалният представител на украинското външно министерство към този момент назова победа на хуманизма решението за анулация на поканите към посланиците на тези три страни .

В Норвегия, където се присъжда Нобеловата премия за мир, поканите до всички посланици, в това число съветския, към момента са годни , се споделя в изказване на Нобеловата фондация.

По-рано от фонда споделиха, че се пробват да привлекат даже хора, които не споделят полезностите на Нобеловата премия , по тази причина предложения получиха посланиците на Русия, Беларус и Иран.

Миналата година Нобеловата фондация съобщи, че няма да бъдат поканени посланиците на Русия и Беларус поради съветската експанзия против Украйна. Иран също не беше поканен предходната година.
 Русия разгласи за задграничен сътрудник и нобелов лауреат
Русия разгласи за задграничен сътрудник и нобелов лауреат

Руското министерство на правораздаването призна девет души за задгранични агенти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР