Големите гребенети тритони означават, че планът на Борис Джонсън да построи басейн не върви твърде успешно

...
Но процесът може да се забави, след като местният селски
Коментари Харесай

Но процесът може да се забави, след като местният селски служител предупреди за риска за големите гребенети тритони, които процъфтяват в селото и са защитени съгласно Закона за дивата природа и селските райони от 1981 г.

Политика на живо: Липсват данни за миграцията, признава Министерството на вътрешните работи

В доклад, подаден до областния съвет на Южен Оксфордшир, Едуард Чърч каза местоположението от планирания басейн „попада в червената зона на най-висок риск“ за вида.

„Ръководството на Natural England изисква предложенията да демонстрират липса на риск за [големите гребенети тритони] или подходящи нива на смекчаване и обезщетение след оценка“, добави той.

„Въз основа на информацията, с която разполагам в момента, аз съм на мнение, че има разумна вероятност [големите гребенети тритони] да присъстват и да бъдат засегнати от предложено развитие."

Шарлот Оуен, бивш съветник на Борис Джонсън, направи най-младия си връстник на 30

Г-н Чърч каза, че защитен вид е вероятно да са необходими проучвания, за да може заявлението да продължи напред, и той предложи да посети сайта, за да „обоснове истината тази настолна оценка и да види пригодността на засегнатите местообитания, за да предостави на заявителя гаранции, че това е правилният подход“.< /p>

Но междувременно служителят на провинцията не можа да препоръча да бъде дадено разрешение за планиране.

Тръстът за дивата природа казва, че големият гребенест тритон е най-големият от видовете тритони в Обединеното кралство, с размери до 17 см.

Така нареченият "брадавичест тритон" е почти черен с петна по хълбоците и оранжев корем, като благотворителната организация го сравнява с мини-динозавър.

Sky News се свърза с Борис в офиса на Джонсън, но неговият говорител отказа коментар.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР