„Хаосът и некомпетентността“ на торите влошиха положението на семействата, казват лейбъристите преди новите данни за инфлацията

...
Но лейбъристите обвиняват консерваторите, че наблюдават увеличение с над £350
Коментари Харесай

Но лейбъристите обвиняват консерваторите, че наблюдават увеличение с над £350 на месечните сметки за средното домакинство от 2021/22 г. .

Министър-председателят има „светлина в края на тунела“ на кризата с разходите за живот, но лейбъристите обвиняват правителството, че наблюдава „13 години икономически хаос и некомпетентност“.

Изображение: Премиерът и сър Кийр Стармър многократно са се сблъсквали в парламента относно разходите за живот

Опозицията казва, че дори темпът на инфлация да се забави, семействата в цялата страна ще плащат £82 повече на седмица за разходите за живот, отколкото през 2021/22.

В него се казва, че седмичните разходи за стоки и услуги като сметки за транспорт, храна и гориво се очаква да се повишат от £529 през 2021/22 до £611 днес.

< p>Това означава, че дори г-н Сунак да успее да намали наполовина инфлацията до края на годината - което е един от петте му приоритета - семействата пак ще бъдат със стотици лири по-зле, според опозицията.

Дейм Прити Пател се прицели в „тревожната и зашеметяваща липса на яснота“ на правителството относно плановете за настаняване на търсещи убежище в базата на RAF в Есекс

Покачването на цените на хранителните стоки се улеснява

Прочетете повече:
Обединеното кралство се доближава до потенциална повратна точка в кризата с разходите за живот
Инфлацията в цените на хранителните стоки спада за пети пореден месец

Тулип Сидик, икономически секретар на лейбъристите в сянка, каза: " Семействата във Великобритания са в по-зле заради 13 години икономически хаос и некомпетентност при консерваторите.

„Имахме десетилетие на нисък растеж, ниско заплащане и високи данъци. Сега семействата плащат цената на кризата с разходите за живот на консерваторите с по-високи сметки и цени в магазините. огромните печалби, които петролните и газовите гиганти правят, за да помогнат на семействата с разходите за живот. Планът на лейбъристите за изграждане на силна икономика ще стимулира растежа, ще увеличи заплатите и ще намали сметките, така че работещите хора да са по-добре."

Консервативната партия беше потърсена за коментар.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР