Но ангелът им рече: Не бойте се, защото, ето, благовестявам

...
Но ангелът им рече: Не бойте се, защото, ето, благовестявам
Коментари Харесай

Бог се роди! Честито Рождество Христово!

„ Но ангелът им рече: Не бойте се, тъй като, ето, благовестявам ви огромна наслада, която ще бъде за всичките люде. Защото през днешния ден ви се роди в Давидовия град Спасител, Който е Христос Господ. “

Отново честваме Рождество Христово – един от най-светлите и радостни празници, който служи за начало и основа на други християнски празници. Спомняме си за непостижимото събитие, което бележи началото на нова, християнска епоха.

Няма по-велико и по-радостно събитие в историята на човечеството от идването на света и въплъщението на Божия Син. Четейки евангелските разкази, на нас ни е скъпо, с душа и сърце се насочваме към Витлеем при яслите на Божествения Младенец – нашия Господ Иисус Христос.

Заедно с пастирите слушаме вестта на Ангелския хор. И както влъхвите от Изтока, привлечени от чудна звезда, пристигнаха да се поклонят на Младенеца, носейки Му блага, почитайки Го като Цар, Спасител и Бог, по този начин и ние желаеме да Го прославим в нашите домове и в нашите служби в църквата.

Всяка година се стремим да честваме Коледа по специфичен метод. Слушайки Божието слово и коледните песни, ние желаеме да изпитаме Божието наличие, да възобновим тази наслада в сърцата си и още веднъж да притеглим вниманието към огромната благосклонност и обич на Бог към нас.

За всеки човек това е моментът съществено да се замисли за какво Божият Син стана Младенец? Ангел Господен възвестява на пастирите великата наслада, която ще бъде за всички хора: че Спасителят към този момент се е родил. Господ пристигна в света, с цел да избави грешниците.

„ И ще го наречеш Исус, тъй като той ще избави народа Си от греховете им. “,

е казано на Йосиф. Той пристигна да потърси и избави изгубените.

За да осъзнаем цялата си виновност и прегрешение пред Бога, бихме могли с религия в покаянието да пристъпим към Него като към персонален Спасител и да получим амнистия и осиновение. Да намериим изгубената вяра и обич. Прераждане за нов и щастлив живот.

На едно от старите коледни изображения яслата е нарисувана под формата на олтар. Той се роди, с цел да да почине за нас. Някой сподели, че сянката на кръста съпровожда Исус от люлката. С цената на тежко страдалчество на Голгота Той ни донесе огромно избавление. Затова не се опасяваме, а се радваме, че Господ не ни е изоставил, Той е с нас. Той е нашият Спасител. Той победи гибелта и прегрешението и ни даде безконечен живот!

Христос пристигна на света, с цел да извърши обещанията, дадени от Бог на хората, и всички пророчества, изречени за Него като същински Спасител на света. Човекът е отишъл толкоз надалеч от Бога, прегрешението ни е отделил от Създателя толкоз доста, че имаме потребност от протегната ръка, която да ни върне назад при Отца. В Роденото дете се извършиха всички упования и стремежи на хората, с цел да имат достъп до Бога.

„ Служете Му в святост и истина пред Него през всичките дни на живота си. “

Христос ни остави образец за свят живот, с цел да следваме Неговите стъпки. Той ни приканва да отидем към Него и да се научим от Него да бъдем това, което Бог желае да бъдем. Християнинът е набожен в Спасителя и Спасителят е образец за него. За неспасените Библията споделя: вярвайте и живейте; на избавените тя споделя: вървете по неговите стъпки.

Най-силният претекст за святост не е наставлението, а образецът, изключително образецът на този, с който сме тясно свързани. Като пребъдваме в Христос, ние имаме Неговата обич и мир, наслада и амнистия. Нека извърши нашите фамилии, църкви, нашите животи.

Първото пришествие на Христос беше належащо, с цел да се подготвим за Неговото второ идване. „ Така и Христос, като един път принесе Себе Си в жертва, с цел да отнеме греховете на мнозина, повторно ще се яви не за ликвидиране на прегрешението, а за тези, които Го чакат за избавление. “

Господ споделя на учениците Си: Да не се смущава сърцето ви; вие вярвате в Бога, вярвайте и в Мен. В дома на Отца Ми има доста жилища. Ако не беше по този начин, Аз щях да ви кажа, тъй като отивам да ви подготвя място. И като отида и ви подготвя място, отново ще дойда и ще ви взема при Себе Си, тъй че, където съм Аз, да бъдете и вие. “

Ако Христос не беше пристигнал, ние щяхме да останем в изгубено положение, без Бог, без вяра. Един човек е споделил: „ Да, Христос се роди във Витлеем, само че горко ти, дребосъче, в случай че Той не се роди в теб. “

Колко щастливи са тези, които към този момент са пристигнали при Него, в чиито сърца се е родил и пораства. Които са изпитали насладата от Неговото първо пришествие, с цел да бъдат подготвени да чакат и копнеят за Неговото второ пришествие в популярност.

Нека Господ ни благослови в тези Рождественски дни и през настъпващата Нова година!

Брат Д.В. Слашчьов

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР