Нивото на бедност в Афганистан може да се повиши до

...
Нивото на бедност в Афганистан може да се повиши до
Коментари Харесай

ООН: Нивото на бедност в Афганистан може да стигне 97% през 2022 г.

Нивото на беднотия в Афганистан може да се увеличи доникъде на идната година до 97%. Причината за това е свиването на Брутният вътрешен продукт вследствие на нарушение на комерсиалните връзки и проблеми с финансовата система. Това се споделя в отчет на Програмата за развиване на Организация на обединените нации.

Специалистите на интернационалната организация са съставили четири сюжета за развиване на събития, при които намаляването на действителния Брутният вътрешен продукт на страната може да варира от 3,6% до 13,2%.

" Смяната на властта в страната след 15 август докара до сериозна икономическа неустойчивост и атмосфера на неустановеност. Нарушаването на връзките на вътрешния и интернационалните пазари се отрази отрицателно и докара до повишение на разноските ", се споделя в отчета.

Американските управляващи замразиха активите на централната банка на Афганистан, " в това число повече от 9 милиарда $ запаси, намиращи се в Съединени американски щати ", се споделя в документа.

„ Потоците от задгранична помощ, вложения и търговия съвсем стопираха, което предвещава тежко финансово състояние за страна, в която задграничната помощ покрива 75% от бюджетните разноски през последните години “, написа в отчета на Организация на обединените нации.

Освен това Афганистан е изправен пред продължителна суша и отрицателното влияние на пандемията, съгласно уеб страницата на Програмата за развиване на Организация на обединените нации.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР