Нивата на тестостерон могат да се окажат от ключови при

...
Нивата на тестостерон могат да се окажат от ключови при
Коментари Харесай

Първоначални данни: Ако си мачо т.е. имаш повече тестостерон, караш по-леко коронавируса

Нивата на тестостерон могат да се окажат от основни при преболедуването и лекуването на новия ковид, демонстрира проучване на немски медици, представено от The Science Times.
Проучването не е верифицирано т.е. доказано от самостоятелни научни екипи, само че наблюдения върху 45-ма пациенти в интензивното поделение на университетската болница в Хамбург демонстрират връзката сред хормона и развиването на заболяването.
Тестостеронът е мъжки хормон, който управлява и имунната реакция на организма. Ниските му равнища при мъжете може би са причина за развиването на така наречен " цитокинова стихия ", която е измежду главните аргументи за гибелта на пациенти с COVID-19. При дамите връзката е противоположна - високите равнища на тестостерон провокира свръхреакцията на организма.
Проучването е извършено измежду 35 мъже и 10 дами. 33-от тях са били сложени на респиратор, прецизират медиците. При приема в болничното заведение на всички пациенти са направени задълбочени проучвания на 12 хормона, измежду които и тестостерон. Данните от тях демонстрират, че 68% от мъжете са с ниски равнища на тестостерон. Повечето от дамите пък са със повишени равнища на хормона. В последна сметка деветима мъже и три дами от следената група са умряли.
Наблюденията на медиците по света демонстрират, че новият ковид поразява повече мъжете, в сравнение с дамите. Някои откриватели изясняват това с метода на живот и множеството нездравословни привички измежду мъжете, които водят и до по-чести хронични болести. Често мъжете са по-склонни да забавят търсенето на здравна помощ при здравословен проблем. Последните изследвания обаче подсказват, че и други фактори играят роля, като да вземем за пример хормоните, които дефинират имунната реакция на организма при среща с патогени.
Различната реакция към вируса на мъжете и дамите занимава учените в целия свят. В края на април в Ню Йорк започва изследване измежду 110 пациенти, на част от които като част от лекуването ще бъдат даван женския хормон естроген. Целта е да се ревизира дали това ще понижи тежестта на признаците и появяването на цитокинова стихия. Паралелно в Лос Анджелис се организира изследване, при което към лекуването на болните се прибавя прогестерон. Прогестеронът е хормон на бременността. Според учените в Лос Анджелис всички бременни, които са били диагностицирани с COVID-19 са имали единствено леки признаци и евентуално повода за това са увеличените равнища на прогестерон, добавя The Science Times.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 21 май "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР