Нито зеленчукопроизводителите, нито ние сме виновни за високите цени в

...
Нито зеленчукопроизводителите, нито ние сме виновни за високите цени в
Коментари Харесай

ЦАРЯТ Е ГОЛ: Ядем бракувана в Европа храна, предлагана у нас с етикет българско

" Нито зеленчукопроизводителите, нито ние сме отговорни за високите цени в магазинната мрежа. Защото на наш тил се внасят и се продават непознати бракувани артикули, които влизат в България. Защо? Защото ние сме разграден двор. Тровим личната си нация. Нископродуктивни артикули се вкарват и се продават с български етикети. Някой би трябвало да го признае. Самото общество би трябвало да се разсъни, тъй като това би трябвало да бъде прекъснато. "

Бруталното изказване насочи пред БНР ръководителят на " Обединени български животновъди " Бойко Синапов. Множество представители на животновъдски организации предизвестяват, че бранша в България е пред банкрут.

Днес те са поискали среща с президента Румен Радев, служебния министър председател Гълъб Донев и финансовия министър Росица Велкова. Засега дата за срещата не е избрана. Животновъдите имат подготвеност и за протестни дейности.

" Изкупуването на суровото мляко се стопира. В същото време млекопреработвателните предприятия работят и към този момент са задръстени от стока. Ние всички, и консуматори, и ние, като фермери производители, разбрахме какъв е казусът.

Единствено страната не можа, и контролните органи не могат да схванат къде е казусът. Проблемът е в тези огромни вериги, които поставят монопол и извиват ръцете на страната ", сподели Бойко Синапов.

Председателят на " Обединени български животновъди " добави, че секторът се намира в невъзможност, защото продукцията, освен сурово мляко и месо, се изкупува на извънредно ниски цени.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР