Нито премиерът в оставка Николай Денков, нито ППДБ са разбрали

...
Нито премиерът в оставка Николай Денков, нито ППДБ са разбрали
Коментари Харесай

Митов: Нито Денков, нито ПП-ДБ са разбрали каквото и да било от последните седмици

Нито министър председателят в оставка Николай Денков, нито ППДБ са разбрали каквото и да било от последните седмици, написа в профила си във Facebook зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

„ Първо, сходен вид апели, свързани с договаряния и съглашения за кабинет, могат да звучат от някоя партийна централа, само че не и да се злоупотребява с народен ефир и времето на министър-председателя за обръщения към нацията. Това послание беше не към нацията, а към нас - управлението на ГЕРБ-СДС. Ако човек има инстинкти на министър председател, не би трябвало да позволява сходна обикновена неточност “, разяснява той.

„ Второ, ние от дълго време сме дали мандат на преговорния си екип и през днешния ден от госпожа Мария Габриел всички чуха какъв е окончателният резултат от договарянията. На господин Денков ще кажа единствено, че с изключение на спазването на обещанията в политиката има и други особености, които вървят дружно с въпросните обещания. Атрибути като легитимност, взаимност, пропорция, които ППДБ се вършат, че не съществуват. Иначе не ние нарушихме обещаното. Доколкото си припомням претенциите за външно министерство и за подписването на спомагателен меморандум, пристигнаха от ППДБ. Това бе всъщност строшаване на обещаното и на договорната рамка. За мен персонално беше опит да се саботира ротацията и да се провокират избори “, добавя той.

„ Трето, апелът на господин Денков за реализиране на ротацията по логаритъм, разказан в съглашението преди девет месеца ВЕЧЕ БЕШЕ ПРЕДЛОЖЕН от преговорния екип на ГЕРБ-СДС. Предложението беше отхвърлено от същия този господин Денков и хората договарящи от името на ППДБ. Omnia causa fiunt, omnia finita sunt. (Лат. Всичко се случва с причина, всичко има край.) “, приключва Даниел Митов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР