Нито политическият натиск, нито пандемията оказаха влияние на финансовите резултати

...
Нито политическият натиск, нито пандемията оказаха влияние на финансовите резултати
Коментари Харесай

Технологичните гиганти отчетоха силни резултати за тримесечието

Нито политическият напън, нито пандемията оказаха въздействие на финансовите резултати през лятото на огромните софтуерни колоси. Alphabet, Amazon и Фейсбук регистрираха доходи и облаги, които Amazon с доста прогнозите, заяви Франс прес.

Оборотът на Amazon, огромния печеливш от карантинните ограничения, се изстреля с 37 % до над 96 милиарда $ през третото тримесечие. Акциите на компанията за електронна търговия обаче се намалиха през вчерашния ден с 1 % в електронната търговия след затварянето на Нюйоркската фондова борса поради неподходящите прогнози за идния сезон на празници.

Гугъл и Фейсбук, двата международни водача в онлайн рекламите, също пръснаха броячите. Alphabet, компанията майка на най-голямата интернет търсачка в света, регистрира доходи от 46,2 милиарда $, което е 14 % напредък на годишна база. Чистата й облага е 11,2 милиарда, скок с цели 59 %, означи Асошиейтед прес. Това показване бе приветствано от пазарите, тъй като акциите й нарастнаха с 6 %.

Фейсбук е спечелил 7,85 милиарда в интервала от юли до септември, а общите доходи на компанията са скочили с 22 на 100 до 21,22 милиарда, което е над упованията на анализаторите.

От четирите колоса на технологиите само Apple регистрира 7-процентов спад в облагата в съпоставяне със същото тримесечие на предходната година. Тя е 12,7 милиарда от общи доходи в размер на 64,7 милиарда $.

Четирите компании са изправени пред съществени провокации. Всички те са упрекнати от органите за защита на конкуренцията в доминантно състояние на съответните им пазари, осведоми Българска телеграфна агенция.

Фейсбук, Twitter и Гугъл са подложени на напън от управляващите в Съединени американски щати поради въздействието им върху политическия спор дни преди президентските избори на 3 ноември. Американски сенатори от десницата ги упрекват в цензура, до момента в който тези от левицата ги упрекват в противоположното - че не управляват задоволително наличието на платформите си.

За момента обаче гневът на политици и на доста Неправителствени организации не води до стопански загуби, даже за Фейсбук, който стана през юли обект на протест от редица огромни марки поради хипотетичното разпространяване на тирада на омразата в обществената мрежа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР