Нито едно от правителствата, на които Бойко Борисов е министър-председател,

...
Нито едно от правителствата, на които Бойко Борисов е министър-председател,
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Нито едно от правителствата на Борисов не е получавало предложение от ЧЕЗ

Нито едно от държавните управления, на които Бойко Борисов е министър-председател, не е получавало предложение от чешката компания ЧЕЗ да влезе в договорката за активите на ЧЕЗ-България, разгласи вицепремиерът Томислав Дончев пред bTV.

" То не се взема решение с диалог в някое кюше, това се прави с писмо. Аз сходно писмо не съм чел и не съм виждал. Говоря за кабинетите, в които съм имал достойнството да вземам участие. Ако сходно предложение е правено в други държавни управления, служебни, това на Орешарски, това е напълно различен въпрос, само че ще се ревизира дали други държавни управления са получавали сходни оферти. Нашето не е ", сподели Дончев.

Според вицепремиера намесата на страната ще бъде изключителна мярка:

„ Тя е подбудена от това, че страната по някакъв метод би трябвало да подсигурява спокойствието на всички хора, които с съображение или без съображение са разтревожени “.

Томислав Дончев посочи, че предвид създалата се обстановка страната не може да подвига плещи и да споделя, че това е договорка сред две частни институции и тя няма връзки към нея. На въпрос за какво министър председателят Борисов е споделил тъкмо това преди 2 седмици пред младежката организация на ГЕРБ, Дончев отвърна че, " то е правилно, само че явно незадоволително. "

Вицепремиерът коментира още днешните митинги пред Министерския съвет поради договорката с ЧЕЗ, като акцентира, че " българското държавно управление, нито негова конструкция, е правило продажбата ":

" Ако някой има предпочитание да стачкува, най-редно би било рейсовете да не пътуват до София, а да отидат до Прага и да се стачкува там "

Томислав Дончев добави, че въпреки всичко всеки има право да провежда митинги, в това число политически, какъвто бил днешният.

" Ако нещо ме тормози, това е по-скоро радикалната изразителност, обвързвана с послания срещу Европейски Съюз ", сподели той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР