Нито една партия или коалиция няма абсолютно мнозинство на предсрочните

...
Нито една партия или коалиция няма абсолютно мнозинство на предсрочните
Коментари Харесай

Пирова победа на изборите в Испания

Нито една партия или коалиция няма безусловно болшинство на предварителните парламентарни избори в Испания при преброени 100% от гласовете. Въпреки че консервативната Народна партия има минимална преднина пред ръководещата Испанска социалистическа работническа партия, успеха е пирова, тъй като местата й са 136 в 350-членния Конгрес на депутатите. Дори дружно с крайнодясната " Вокс " (33 мандата) консерваторите няма да могат да сформират кабинет. Лидерът на Народната партия Алберто Фейхоо разгласи, че ще се опита да направи държавно управление и прикани социалистите на Педро Санчес и останалите обединения да " не блокират Испания ".
Социалистите вземат 122 места, а съдружникът им в лицето на крайнолявата коалиция " Сумар " - 31. Санчес също не може да реализира болшинство, даже дружно със " Сумар " или в случай че разчита на партиите, които го поддържаха през 2019 година
Въпреки успеха, Народната партия няма да реализира болшинство в Народното събрание, което може да разреши на Санчес да резервира премиерския пост. Той разгласи второто място на социалистите за победа, опровергавайки прогнозите на социологическите организации за съкрушителна загуба. " Задкулисният блок, който предложи цялостна анулация на целия прогрес, който сме постигнали през последните четири години, се провали ", съобщи Санчес.
Междувременно двете каталунски сепаратистки партии на Карлос Пучдемон и на Пере Арагонес към този момент оповестиха, че в случай че Санчес желае поддръжката им, тя ще му коства " доста ". Както той желае да ръководи страната, по този начин и те упорстват да ръководят своята, визирайки бъдеща самостоятелна Каталуня. Референдум и прошка за политическите пандизчии са основните моменти, които биха решили каталунския спор. 
Каталунските сепаратисти отдръпнаха поддръжката си за Народната партия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР