Нито един от районните кметове, които поискаха оставката на зам.-кмета

...
Нито един от районните кметове, които поискаха оставката на зам.-кмета
Коментари Харесай

Пламен Райчев: Изпълняваме проекти за 400 млн. лева, само кметът може да ми иска оставката

Нито един от районните кметове, които желаеха оставката на зам.-кмета по строителство Пламен Райчев не пристигна на срещата, инициирана от него.

„ Надявах се да дойдат, с цел да може пред вас да си кажем нещата в очите, а не да приказваме през медиите. Признавам, в персонален проект, не съм очаквал такава реакция. Довчера всекидневно се чувахме по телефона с тях и по нищо не са посочили, че не са удовлетворени от моята работа”, сподели Пламен Райчев. Той съобщи, че е назначен от кмета Здравко Димитров и единствено той може да желае неговата оставка.

„ Благодаря на градоначалника за високата оценка и позицията му, като сподели, че съм най-работещият заместник-кмет”, сподели Райчев. Той съобщи, че сега в Пловдив се работи по планове за 400 млн. лв. във втората година от мандата, като до този миг в никакъв случай не се е случвало. Той бе наредил купища папки с планове, които се извършват сега в целия град.

„ През 2020 година ви споделих, че в идващите 4 години Пловдив ще бъде разкопан целия. Неслучайно го споделих, тъй като знаех какво следва като работа. Когато откриваме обекти, постоянно се извиняваме, тъй като знаем, че няма по какъв начин да се построи ново, без да се затвори и унищожи старото”, сподели Райчев. Той даде и отпратка какво е било в предходни години – неприятно асфалтиране, дълго затворени булеварди, като даде образец с „ Руски”, „ Коматевско шосе” и „ Васил Априлов”.

„ Моля районните кметове за едно по-зряло държание, въпреки всичко са от 10 години са в администрацията. Изведнъж приписаха на мен всички грехове. За каква липса на връзка приказваме? Линейните графици - това е обществена информация в уеб страницата на Общината, може всеки да влезе и да ги види. Не е имало случай, в който да не върна позвъняване. Има техни специалисти в комисиите, в „ Централен” началник на плана по ‘Региони в растеж” е Тошо Пашов – заместител на Стаменов”, сподели Райчев.

Той изброи всичките планове, които се осъществят, като съобщи, че за 20 дни е трябвало да е спасят плановете от „ Гладно поле”, другояче парите са щели да бъдат изгубени.

Зам.-кметът по строителството сподели още, че той извършва решенията на Общинския съвет, като Капиталовата стратегия се гласоподава точно от него.

„ Нека районните кметове да си защитят своята стратегия в Общинския съвет. Район „ Централен” желае 4,5 млн. лв., колкото са 1/3 от личните пари за поправки. Не по моя виновност е всичко, което се случва, оставката ми е в джоба. Това е безпределно виновна и сложна работа, не е ми е било детската фантазия да стана зам.-кмет. Когато кметът ми изиска оставката – ще му я дам на мига”, сподели Райчев. Той съобщи още, че той има опит от 18 години в капиталовите планове и е взел участие в такива за 600 млн. лв..

„ Ако желаят да си мерим сивитата, дано го създадем – два пъти съм бил заместник-кмет, ръководител на Общински съвет, общински консултант, ръководител на Областно пътно ръководство – Пловдив. Преди това са работил по стратегии ФАР, САПАРД и други”, сподели Райчев във връзка рецензията, че няма нужното обучение. Освен стопанска система той сега приключва инженерна компетентност, като му остава дипломната работа.

Той сподели, че не желае да влиза в политически конспирации за непознати политически централи.

„ Това за мен е политическа незрялост, в тази изнервена обстановка да се вършат сходни дейности. Истината е, че не съм обичаното дете на партията в Пловдив. Вадя си личните заключения. Ако имам неточности в работата ми, апелирам да бъда извинен от всички! Ще приема градивна рецензия от всеки, само че дано да е лице в лице, и да си го споделяме нещата, а не да мишкуваме в офисчета и да вършим сбирки”, приключи Райчев.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР