Нито един от основните кандидати за генерален директор на Българската

...
Нито един от основните кандидати за генерален директор на Българската
Коментари Харесай

След три опита: Няма нов директор на БНТ, Кошлуков остава до нова процедура

Нито един от главните претенденти за общоприет шеф на Българската национална телевизия (БНТ) не получи задоволително поддръжка и при третото гласоподаване в Съвета за електронни медии (СЕМ). Гласуването напрактика повтори втория избор.

При него някогашният началник на Би Ти Ви новините Венелин Петков получи още един глас в поддръжка – от члена на Съвет за електронни медии Симона Велева. Велева предложи на гласоподаване и още една от кандидатурите – тази на журналиста Сашо Диков, като гласоподава и в негова поддръжка. “За” него при втория и третия избор гласоподава и ръководителят на Съвет за електронни медии Соня Момчилова.

“Това е казус. Благодаря на сътрудниците, че отстояха решенията и демонстрираха своята самостоятелна позиция”, съобщи ръководителят на медийния регулатор Момчилова, откакто стана известно, че няма нов определен шеф. “Обединихме се към извода, че българската медийна среда е болна. Трябва да подходим с други правила и способи и да убедим водещи да вземат участие в процедурата”, съобщи още Момчилова.

“Не съм горда от този резултат. Не вършим услуга на Съвет за електронни медии, на Българска национална телевизия, това решение не е публичен интерес”, съобщи Пролет Велкова. Тя взе думата след вота.

Според разпоредбите, ще би трябвало да бъде открита нова процедура. До тогава актуалният основен шеф Емил Кошлуков ще остане отпред на публичната телевизия. По думите на Момчилова още на идващото си съвещание, Съвет за електронни медии ще открие процедура.

Гласовете и след второто, и третото гласоподаване са разпределени по този начин: “За” Емил Кошлуков – единствено един член, срещу – четирима. “За” Венелин Петков два гласа, трима въздържали се. Сашо Диков – два гласа “за” и трима въздържали се.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР