Нито е получено, нито е обсъждано между външните министри на

...
Нито е получено, нито е обсъждано между външните министри на
Коментари Харесай

МВнР в Скопие отрече вписването ни в Конституцията на РСМ да е обсъждано от Османи и Милков


Нито е получено, нито е обсъждано сред външните министри на България и Република Северна Македония искане за Това оповестиха от министерството на външните работи в Скопие, представено от Българска телеграфна агенция.

Процесът е вътрешен въпрос, който е обвързван с договарянията за участие на РСМ в Европейския съюз и в този подтекст няма възможност за политическа воля за включване на непознати жители и институции, в това число и от България, пишат още от македонското външно министерство. Уточняват, че следва Народното събрание на страната да вземе сходно решение, суверенно и в сходство с дълготрайните ползи на жителите на Северна Македония.

РСМ ще продължи политическия разговор с България, в духа на Договора за другарство, добросъседство и съдействие, за което се надява допустимо най-скоро да бъде образувано постоянно българско държавно управление, излиза наяве още от известието.

Повод за него стана изявлението от Брюксел на външния ни министър Николай Милков, който съобщи, че през вчерашния ден е по отношение на вписването на българите в Конституцията на РСМ.

" Вчера разговарях малко с министър Османи. Надявам се те да откликнат. Този разговор би трябвало да продължи, стига да има воля от тяхна страна. Отново протягаме една ръка, в този смисъл. Готови сме да обсъждаме измененията, които те вършат ", разясни той.
 От Брюксел припомнят на РСМ да трансформират Конституцията си
От Брюксел припомнят на РСМ да трансформират Конституцията си

Европейската комисия чака окончателните резултати от изборите у нас
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР