Нито армията ни, нито системата ни за сигурност са изолирани

...
Нито армията ни, нито системата ни за сигурност са изолирани
Коментари Харесай

Тагарев: Рисковете нарастват. Има хипотеза Путин да победи и да продължи с агресивната си политика

„ Нито армията ни, нито системата ни за сигурност са изолирани в нашето общество. През последните години то е подложено на много масирана осведомителна обработка. И на тази обработка, за жалост, може би от време на време се поддават и чиновници от системата за сигурност “. Това разяснява в „ Лице в лице “ министърът на защитата Тодор Тагарев, откакто стана ясно, че в ГДБОП има акция по следствие на антимафиот за шпионаж.

Сключени са съглашение към 18 от подписаните контракти за инфраструктурата, нужна за употребата на новите изтребители F-16

Той означи, че от време на време за всеки един чиновник в системата се организират изследвания.

Министър Тагарев означи, че връзките ни със Съединени американски щати са от извънредно значение – в разнообразни области, само че изключително в областта на сигурността и защитата. Той ще организира онлайн среща на доста високо ниво.

„ За нас е извънредно значимо да поддържаме пламенно и непрестанно отношение със Съединени американски щати, имаме да решаваме доста значими въпроси “, съобщи Тодор Тагарев. Като образец той уточни разполагането на системите за противоракетна защита.

В Съединени американски щати е разисквано по какъв начин това да се случи по най-хубавия метод

„ Президентът Путин има политика, която води до милитаризирането на Черно море. От две години то е сцена на интензивни военни дейности “, уточни той.

„ Оценката, че рисковете за сигурността на Европа нарастват, се споделя все по-широко, и то към този момент на към този момент на военните опасности. Няколко министри на защитата, няколко висши военни ръководители и държавни ръководители, към този момент излязоха с тезата, че би трябвало да се готвим за война “, съобщи Тодор Тагарев.

„ Крайно време беше Паметника на Съветската войска да се изнесе. Това е тотем на предимство на Русия над България “, разяснява той

" Рисковете нарастват. Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да предотвратим тези опасности ", уточни министърът.

Той добави, че хипотезата ние да се включим във война, не участва. 

" Говорим за опасности - Русия да успее да реализира задачите си в Украйна и да продължи с нападателната си политика ", означи Тагарев.

Какво още разяснява той - чуйте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР