Nissan ще стане първият японски производител, който ще се състезава

...
Nissan ще стане първият японски производител, който ще се състезава
Коментари Харесай

Nissan ще се присъедини към електрическата Формула Е от сезон 2018-2019

Nissan ще стане първият японски производител, който ще се състезава в електрическия шампионат на ФИА Формула Е от 2018 година. Навлизането в разрастващите се надпревари на Формула Е дава на Nissan доста забележима международна платформа, която да популяризира посланието за Nissan Intelligent Mobility – 3-стълбовата тактика на компанията за предефиниране на метода, по който нейните коли се ръководят, задвижват и интегрират в обществото.

" Като водач при колите с нулеви нездравословни излъчвания, Nissan ще електрифицира шампионата Формула Е ", съобщи Даниеле Скилачи, изпълнителен вицепрезидент на маркетинг и продажби, бизнес с електрически коли и акумулатори, ръководител на управителния съвет на Nissan за Япония, Азия и Океания. " Nissan ще бъде първият японски производител, който ще влезе в разрастващия се шампионат, нареждайки нашия дълготраен триумф в моторния спорт на стартовата линия на Формула Е. Шампионатът ще ни даде международна платформа, посредством която ще разпространяваме нашата новаторска тактика Nissan Intelligent Mobility до ново потомство спортни почитатели ".

Nissan затвърди позицията си на водеща компания в областта на подвижността с нулеви нездравословни излъчвания, като показа предишния месец новия Nissan LEAF. Второто потомство на 5-вратия напълно електромобил е оборудвано с пакет новаторски технологии, които обгръщат първите стъпки от най-модерните системи за подкрепяне на лидера.



Новият LEAF заменя първото потомство на модела, който вкара наличната всеобща подвижност с нулеви нездравословни излъчвания през 2010 година Nissan продаде над 280 000 модела LEAF по света, трансформирайки го в най-продаваният електрически автомобил в света. Клиентите на LEAF са минали дружно над 3.5 милиарда километра с нулеви нездравословни излъчвания.

" ДНК-то на Nissan е богато на нововъведения в областта на електрическата подвижност, да не загатвам дългогодишната сполучлива история в моторните спортове ", добави Скилачи. " Има смисъл да обединим тези два съществени детайла, като стартираме да се състезаваме във Формула Е ".

Лансиран през 2014-а, шампионатът Формула Е е международна спортна серия, в която тимове и производители се надпреварват с напълно електрически болиди на улични трасета, построени в центровете на някои от най-големите градове по света.

" Присъединяването на име като Nissan е извънредно значимо събитие за надпреварите ", разяснява Алехандро Агаг, създател и изпълнителен шеф на Формула Е. " Не единствено че е прелестно да приветстваме нов производител в фамилията на Формула Е, само че е ужасно да забележим първия японски производител, влизащ в рамката, показвайки по този метод какъв брой световна е електрическата гражданска война. Япония е страна, която е в челото на новите технологии, с една от най-големите почитател общности на Formula Е. Преминаването към устойчива подвижност е в ход и този развой не може да бъде спрян. Очаквам с неспокойствие да видя логото на Nissan върху новите болиди за пети сезон ".

Nissan ще стартира своето присъединяване в сериите от сезон 5, който се чака да стартира в края на 2018 година, когато напълно електрическият шампионат ще вкара нови спецификации за шаситата и батериите.

Сезон 4 на Формула Е стартира този септември и ще продължи до юли идната година. Световният шампионaт посещава основни места, в това число Хонг Конг, Берлин, Париж, Ню Йорк и Монреал.

Допълнителна информация за присъединяване на Nissan ще бъде налична с доближаване към сезон пет.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР