Nissan представи концептуалния електромобил Hyper Force на изложението Japan Mobility

...
Nissan представи концептуалния електромобил Hyper Force на изложението Japan Mobility
Коментари Харесай

Nissan представи концептуалния спортен автомобил Hyper Force – електрическа версия на GT-R с мощност 1341 к.с.

Nissan показа концептуалния електрически автомобил Hyper Force на ревюто Japan Mobility Show в Токио. Автомобилът дава обещание да се трансформира в последовател на традициите на спортния автомобил GT-R.

Серийната версия на Nissan GT-R R35 беше показана на автомобилното ревю в Токио през 2007 година. Компанията към момента не споделя непосредствено, че електрическият концептуален автомобил ще се трансформира в стандартен R36, само че силуетът му и четирите кръгли задни светлини демонстрират общото „ ДНК “ сред двата модела. Nissan Hyper Force се характеризира с ефектно завършена каросерия с въздушни отвори и гигантско крило в задната част – всичко това се добавя от карбонови джанти.

Вътрешният дизайн също е футуристичен: чувството е, че се намирате в кутията на геймърски компютър с доста светодиоди. Производителят се е отказал от обичайния волан в интерес на „ спортен “ подобен, само че би трябвало да предположим, че това е респект към концепцията, а в серийната версия всичко ще бъде малко по-опростено. Седалките на лидера и пасажера се отличават с ъглов дизайн, допълнен от ефикасна странична опора и материал, който прилича въглеродни нишки. Друг транспарантен намек за произхода на Nissan Hyper Force са двата режима на шофиране: R (Racing) и GT (Gran Turismo).

Електрическият състезателен автомобил развива до 1000 kW или 1341 конски сили. Твърди се, че е налице система e-4ORCE, което значи задвижване на всички колела с предни и задни мотори. Другите механически характерности на Nissan Hyper Force към момента не са оповестени, само че на едно от формалните изображения скоростомерът на проекционния екран демонстрира оптималната скорост от 320 км/ч.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР