Нискотарифната ирландска компания Райънеър (Ryanair) спира за 12 часа онлайн

...
Нискотарифната ирландска компания Райънеър (Ryanair) спира за 12 часа онлайн
Коментари Харесай

Райънеър спира резервациите онлайн

Нискотарифната ирландска компания Райънеър (Ryanair) стопира за 12 часа онлайн резервациите на билети и чекирането, с цел да обнови уеб страницата и мобилното си приложение, заяви Би Би Си. Това ще стане тъкмо в 19 часа българско време в сряда, 7 ноември, и ще продължи до 7 часа сутринта в четвъртък, 8 ноември.

Райънеър се извини за неудобството и прикани клиентите си, които би трябвало да се чекират, да го създадат преди затварянето на уеб страницата.

Ирландският авиопревозвач отбелязва, че ръководи най-големия уебсайт за пътувания в Европа, който ежедневно е посещаван от към 1,5 милиона души. Политиката на Райънеър е да таксува с спомагателни 55 английски лири пасажерите, които би трябвало да се чекират на летището.

Компанията отбелязва, че всички такси се резервират. Онлайн чекирането обаче е отворено единствено за интервал сред 48 часа и два часа преди излитането за пасажерите, които не са платили в допълнение за място.

Райънеър през днешния ден регистрира покачване на трафика с 11 % за октомври, когато компанията е превозила 13,1 милиона пасажери. През октомври авиопревозвачът трябваше да анулира към 300 полета поради стачка на товарачите на летище Завентем в Брюксел, неприятното време и дефицита на диспечери във Англия, Германия и Франция.

Същевременно синдикатът на немските водачи заяви през днешния ден, че не изключва опцията за още стачки в Райънеър.

Миналия месец профсъюзът назова решението на компанията да закрие базата си в Бремен " оповестяване на война " на синдикатите и акцентира, че решението би трябвало да бъде анулирано, с цел да има прогрес в договарянията.

Райънеър се сблъска с поредност протестни дейности в Европа тази година. Освен това е подложен на критика за въвеждането на нови правила за заплащането на багажа предходната седмица.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР