Нискотарифната авиокомпания WizzAir трябва да представи спешен план за недопускане

...
Нискотарифната авиокомпания WizzAir трябва да представи спешен план за недопускане
Коментари Харесай

ГВА поиска Wizzair да спре със закъсненията и отмяната на полети в България

Нискотарифната самолетна компания WizzAir би трябвало да показа незабавен проект за недопускане на закъснения и анулация на полети от / до България.

Новината идва след среща на шефа на " Гражданска въздухоплавателна администрация " (ГВА) Анелия Маринова и представители на унгарското управление на превозвача.

По данни на ГВА - от началото на 2023 година са получени над 500 тъжби от пасажери на WizzAir поради анулирани или прекалено закъснели полети, т.е. със закъснение от над 2 часа.

Един от тези случаи стана прочут през месец май, когато пасажерите на, откакто поради дълго забавяне преди излитането екипажът е изпуснал графика на летище София и се наложи да кацне във Варна.

Над 200 от тези тъжби не са били обработени от самолетната компания, настояват от ГВА, като от WizzAir изясняват този пропуск с " неточност в осведомителната система ".

За месец юли 2023 година има 38 анулирани полети от летищата в България, като 69 са изпълнени с изключително забавяне.

От ГВА са се договорили с WizzAir да стартират постоянни срещи за " своевременен продан на информация " и да прегледат препоръчаните в бъдещия проект ограничения за справяне със обстановката на летищата.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР