Нискотарифната авиокомпания Wizz Air стартира шест нови линии от Варна.

...
Нискотарифната авиокомпания Wizz Air стартира шест нови линии от Варна.
Коментари Харесай

Wizz Air пуска шест нови евтини линии от Варна

Нискотарифната самолетна компания Wizz Air започва шест нови линии от Варна. За задачата превозвачът откри втората си база в морската ни столица, където е базирала един нов аероплан Airbus A320.

Новите направления от Варна са до Дортмунд и Мюнхен Меминген в Германия, Айндховен в Холандия, Ларнака в Кипър, Милано Бергамо в Италия и Тел Авив в Израел. Заедно с към този момент съществуващите направления до Лондон Лутън и вътрешната линия до София, Wizz Air свързва Варна с осем дестинации в седем страни, на цени сред 30 и 60 лева

“Като водеща самолетна компания в България, сме щастливи да отбележим незабравим стадий с откриването на втората WIZZ база в страната. Нашата нова оперативна база на Летище Варна основава редица локални работни места в WIZZ и с нашите бизнес сътрудници, и открива повече благоприятни условия за България, с осем нови маршрута от Варна “, разяснява Оуен Джонс, корпоративен шеф на Wizz Air. Според него новите полети ще привлекат в допълнение гости към българското черноморско крайбрежие, което ще подтиква туризма и хотелиерството

Инвестицията на Wizz Air в новата база се прави оценка от компанията на 99 млн. $ и ще бъдат открити директно 36 нови работни места в самолетната компания.

Оперативната база и разширението на мрежата ще допринесат за развиването на локалната стопанска система, подпомагайки авиацията, превоза, хотелиерството и туристическата промишлености, считат от превозвача. През 2017 година Wizz Air има 333,000 места пуснати в продажба по линиите от Варна, което съставлява 218% растеж на годишна база.

Wizz Air в този момент има осем основани в България самолета, седем в София и един на летище Варна, и над 300 чиновници, насочен към клиентите екипаж. През първите шест месеца на 2017, повече от един милион пасажери са пътували с WIZZ до и от България, 39% повече в сравнение с през същия интервал на предходната година.

„ Днес, най-розовият, най-синият и най-яркият ден е доста прочувствен за нас, тъй като бележи откриването на 28мата Wizz Air база тъкмо тук на Летище Варна и стартирането на 8 целогодишни линии. Също по този начин бележи сполучливото довеждане докрай на тригодишен интервал на договаряния и срещи с нашите сътрудници и другари от Wizz Air”, разяснява Улрих Хеппе, основен изпълнителен шеф на „ Фрапорт България “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР