Нискотарифната авиокомпания Райънеър (Ryanair) планира да повиши цените на самолетните

...
Нискотарифната авиокомпания Райънеър (Ryanair) планира да повиши цените на самолетните
Коментари Харесай

Лоша новина за билетите на Райънеър

Нискотарифната самолетна компания " Райънеър " (Ryanair) възнамерява да увеличи цените на самолетните билети заради повишаването на горивата, заяви пред ДПА Андреас Грубер, началник на немското поделение на авиопревозвача.  " Средната цена на билетите за полетите с " Райънеър " евентуално ще бъде нараснала с сред 40 и 50 евро в границите на 5 години ", съобщи Грубер.

Авиокомпанията се пробва да понижи резултата от повишаването на петрола, като подписва фючърсни контракти на закрепени цени и купува на ниска цена керосин, с цел да попълни своите ресурси от самолетно гориво, само че не може изцяло да омекоти удара на повишаващите се цени на горивата, означи Андреас Грубер. Той е и основен изпълнителен шеф на нискотарифната компания " Лаудамоушън " (Laudamotion), която е дъщерно сдружение на " Райънеър ".

На фона на тежките времена за стопанската система нискотарифният транспортьор дефинира ценовата си политика като преимущество по отношение на тази на своите съперници, които оферират по-скъпи самолетни билети.   

" В изискванията на криза повече хора ще обръщат внимание на цената на билетите ", счита Грубер.

" Райънеър " не е единствената самолетна компания, която подвига цените. Германският колос " Луфтханза " (Lufthansa) да вземем за пример разгласи по-високи цени на самолетните билети до края на годината, отбелязва ДПА.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР