Нискоразходната авиокомпания Раянеър (Ryanair) съобщи в понеделник, че е отправила

...
Нискоразходната авиокомпания Раянеър (Ryanair) съобщи в понеделник, че е отправила
Коментари Харесай

Ryanair предложи да купи Alitalia

Нискоразходната самолетна компания " Раянеър " (Ryanair) заяви в понеделник, че е отправила " необвързваща оферта " за закупуване на губещия италиански транспортьор " Алиталия " (Alitalia). В петък италианските медии оповестиха, че " Алиталия " е получила към 10 сходни оферти.

През май самолетната компания изиска от съда да бъде сложена под особено ръководство за повторно от 2008г. насам. Сега тя ще би трябвало да бъде преструктурирана, продадена или закрита, изяснява Би Би Си.

" Ние сме съществени в интереса си към " Алиталия ". Но също по този начин сме съществени в това, че ползата ни към самолетната компания ще продължи, в случай че тя бъде съществено преструктурирана, тъй че да може да работи на облага ", съобщи Майкъл О`Лиъри, основен изпълнителен шеф на " Раянеър ". Той добави, че за договорка ще би трябвало да има " неявяване на италианска държавна интервенция ".

Рим отхвърля изказванията, че " Алиталия " може да бъде още веднъж национализирана, откакто през 1997г. изиска отбрана от кредиторите си, беше приватизирана и рестартирана.

През май държавното управление на Матео Ренци даде обещание за обезпечи мостови заем, с цел да продължат самолетите ѝ да летят още към половин година.

Необвързващи предложения би трябвало да се насочат до края на седмицата. Интересуващите се от обвръзващи предложения би трябвало да ги насочат до октомври.

Ако няма такова предложение, служебното управление ще би трябвало да реши дали да не ликвидира " Алиталия ", в която 49% са благосъстоятелност на основаната в Обединените арабски емирства самолетна компания Etihad.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР