Ниските субсидии и новите зелени политики на Брюксел водят до

...
Ниските субсидии и новите зелени политики на Брюксел водят до
Коментари Харесай

Плугчиева: Протестите в Германия са най-големите след Втората световна война

Ниските дотации и новите зелени политики на Брюксел водят до митингите на земеделците, съобщи в ефира на БТВ някогашният вицепремиер по еврофондовете Меглена Плугчиева във връзка на митингите на фермери в целия Европейски Съюз.

" Това което касае Германия е цялостната политика на държавното управление, стопански се развива зле, миграционния напън се развива в неприятна тенденция, заплащат огромна финансова помощ за други страна (Украйна - бел.ред.) и една земеделска политика, която се постанова от Брюксел, която е по-климатично, настроена води до тези митинги ", изясни Плугчиева, която е и някогашен дипломат в Германия, Швейцария и Черна гора. 

Тя напомни, те протестните дейности към момента не са завърши, евентуално посредством тях ще се вкарат промени в цялостната земеделска политика на Европейски Съюз. 

По оценка на специалисти в Германия тези митинги са най-големи след Втората международна война. 

В понеделник е бил върхът и кулминационната точка на това всеобщо шествие - над 30 хиляди аграрни стопани, над 5 хиляди трактора, също по този начин и тирове, добави Плугчиева. 

Това е един доста сериозен сигнал против държавното управление, тъй като съгласно проучване 85% от жителите поддържат митингите, сподели още тя. 

Категорична е, че би трябвало да се вслушаме в гласа на земеделските стопани, тъй като обстановката в бранша се утежнява. 

Най-много страдали и подсекторите на животновъдите, както и този на плодовете и зеленчуците. 

" Няма задоволително субсидиране, а в този момент с войната бяха наранени и зърнопроизводителите, където се срина цената и сега те са подготвени за митинг, тъй като нашето държавно управление се съобрази с решението на Европейска комисия, поради което продължава този безмитен импорт до юни 2024 г. 

" И в този момент е значимо да се разбере ще продължи ли този поток от селскостопански артикули, където се включват и други храни като мед, захарно цвекло, изсъхнало мляко, птиче месо - има терзания, че те не дават отговор на високо качество ", разяснява някогашният вицепремиер. 

Обясни и, че нашите земеделци чакат едни 442 млн., които да им бъдат дадени като отплата, поради това, че не могат да осъществят продукцията си, като царевица, рапица, слънчоглед.

 

Източници: бТВ, " Епицентър "

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР